Κορυφαία στις δοκιμές πρόσκρουσης με πεζούς  του IIHS τα Nissan Maxima και Altima

Δύο μοντέλα της  Nissan κατατάσσονται  ως “superior”  και ως “advanced”  στις πρόσφατες αξιολογήσεις του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου για  την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (IIHS) των Η.Π.Α., στα μεσαίου μεγέθους sedan. Είναι το Nissan Maxima (μοντέλο 2019 και 2020) κατατάχθηκε “superior” και  το Nissan Altima  (μοντέλο 2019 και 2020) κατατάχθηκε “advanced”.

Η αξιολόγηση του IIHS αποτελείται από τρία τεστ κάθε ένα εκ των οποίων σε δύο ταχύτητες, αποδίδοντας  έξι πιθανά αποτελέσματα. Το Maxima ήταν το μόνο δοκιμαζόμενο όχημα που κατάφερε να αποφύγει εντελώς το εμπόδιο και στις έξι δοκιμές.

Η Nissan πιστεύει ότι η ουσιαστική τεχνολογία δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε μοντέλα πολυτελείας και εργάζεται επιμελώς για να προσφέρει χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης (AEB) με ανίχνευση πεζών, σε όλη τη γκάμα της.


Nissan Altima Edition ONE

«Η ευημερία των επιβαινόντων στα αυτοκίνητά μας.  είναι εξίσου σημαντική με την ευημερία των ατόμων που βρίσκονται εκτός των οχημάτων μας», δήλωσε ο Rob Warren, διευθυντής και επικεφαλής  μάρκετινγκ της Nissan North America. «Το AEB με ανίχνευση πεζών διατίθεται  ως standard ή προαιρετικά,   σε 10 οχήματα της Nissan για τα μοντέλα του 2020  και εργαζόμαστε για την περαιτέρω επέκταση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.”

Ο  πρόεδρος του IIHS David Harkey δήλωσε : «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναπτύσσουν συχνά αυτά τα είδη προηγμένων συστημάτων σε πιο ακριβά μοντέλα πολυτελείας ή ως δαπανηρές επιλογές, οπότε η “superior” απόδοση των στάνταρ συστημάτων στο mainstream  Maxima, είναι αξιοσημείωτη».

To AEB της Nissan με ανίχνευση πεζών, συνδυάζει τεχνολογία ραντάρ και κάμερας για την παρακολούθηση των κοντινών οχημάτων και των πεζών. Εάν εντοπιστεί ένας πεζός, οι οπτικές και ακουστικές ειδοποιήσεις συνοδεύονται από αυτόματη πέδηση, βοηθώντας στην εξάλειψη, ή σε σημαντική μείωση της σοβαρότητας μιας πρόσκρουσης.

Κορυφαία στις δοκιμές πρόσκρουσης με πεζούς  του IIHS τα Nissan Maxima και Altima gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: