«Κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ ακόμα και την… παραμονή της κηδείας του Φιλίππου!

Σχεδόν 30 άτομα συμμετείχαν στις δύο εκδηλώσεις, την στιγμή που η Βασίλισσα Ελισάβετ θρηνούσε τον πρίγκιπα Φίλιππο ολομόναχη…

Η εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ να κάθεται ολομόναχη και συντετριμμένη στο παρεκκλήσι όπου λάμβανε χώρα η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου έκανε τον γύρο του διαδικτύου τον περασμένο Απρίλιο, αγγίζοντας μια ευαίσθητη χορδή στην ψυχή όσων έχασαν δικά τους πρόσωπα από την πανδημία, και αναγκάστηκαν να βιώσουν μοναχικά το πένθος για λόγους κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Γι’ αυτό ακριβώς και η είδηση ότι την παραμονή της κηδείας του βασιλικού συζύγου κάποιοι άλλοι… διασκέδαζαν με μουσική και ποτά στην Ντάουνινγκ Στριτ, αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη βρετανική κοινωνία, που αισθάνεται ήδη «προδομένη» από όσα έχουν βγει πρόσφατα στο φως για «κορωνοπάρτι» στην πρωθυπουργική κατοικία την περίοδο που υπήρχε σκληρό lockdown χώρα.

Σύμφωνα με πηγές της Daily Telegraph, μέλη του προσωπικού στον αριθμό «10» της Ντάουνινγκ Στριτ διοργάνωσαν δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις το απόγευμα πριν από την κηδεία του συζύγου της Ελισάβετ, δηλαδή στις 16 Απριλίου, με αφορμή την αποχώρηση συναδέλφου τους. Και στις δυο εκδηλώσεις σέρβιραν αλκοόλ, ενώ η μία φέρεται να είχε και δυνατή μουσική. Υπενθυμίζεται ότι την συγκεκριμένη περίοδο απαγορευόντουσαν ακόμα στη Βρετανία οι κοινωνικές επαφές με πολλά άτομα. Και όμως, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην εφημερίδα ότι συνολικά 30 άτομα συμμετείχαν στις δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ξεχωριστούς χώρους του Αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, προτού οι παρευρισκομένοι βγουν τελικά όλοι στον κήπο για να συνεχίσουν τη διασκέδαση.

Μία μαρτυρία αναφέρει ότι ένα μέλος του προσωπικού εστάλη με… βαλίτσα σε κοντινό σούπερ μάρκετ, για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα με τη βαλίτσα γεμάτη μπουκάλια κρασιού.

Σύμφωνα με την Guardian, o Μπόρις Τζόνσον δεν ήταν παρών στις εκδηλώσεις, αφού είπε πάει από την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη) στο πρωθυπουργικό εξοχικό στο Τσέκερς, όπου και παρέμεινε μέχρι το σαββατοκύριακο.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα (Σάββατο) από τα «κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ, στο παρεκκλήσι του Κάστρου Ουίνδσωρ. Εκείνη την περίοδο η Αγγλία διένυε τη δεύτερη φάση της σταδιακής χαλάρωσης του lockdown, κατά την οποία επιτρέπονταν οι συγκεντρώσεις έως και έξι ατόμων (ή δύο οικογενειών) σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε εσωτερικούς οι πολίτες μπορούσαν να συγχρωτίζονται μόνο με άτομα από την οικογένειά τους ή τη μικρή ομάδα υποστήριξής τους.

Οι αποκαλύψεις της Daily Telegraph αναμένεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την πίεση στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει γίνει στόχος δημόσιας κατακραυγής εξαιτίας της συμμετοχής του σε «κορωνοπάρτι» στον κήπο του αριθμού «10» την περίοδο του πρώτου lockdown στη Βρετανία. Μετά την παραδοχή του Βρετανού πρωθυπουργού ότι ήταν όντως παρών στην εκδήλωση του Μαΐου του 2020, πολλά ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και βουλευτές του κόμματός του τον «κατακεραυνώνουν» ζητώντας την παραίτησή του.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: