Κορωνοϊος: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αυστηροί έλεγχοι σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός

Μέτρα προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα αποφάσισε η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις», ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, τόνισε πως υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης ων Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Αυτοί θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς (ΕΛΑΣ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Εθνικη Αρχή Διαφάνειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή) που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς Δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: