Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά την αύξηση των κρουσμάτων – Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Προ των πυλών η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Για να αντιμετωπίσει την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η κυβέρνηση εξετάζει την εφαρμογή νέων μέτρων.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους αναμένεται να είναι το πρώτο βήμα, ενώ εξετάζονται και άλλα μέτρα, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση, πριν υπάρξει έξαρση.

Τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι “τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους”.

Ο κ. Πέτσας έδωσε και μια πρώτη εικόνα των χώρων όπου είναι πολύ πιθανό να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας. Μετά τα σούπερ μάρκετ όπου πριν από ένα 10ήμερο επιβλήθηκε ως υποχρεωτική η μάσκα και από τους καταναλωτές, εκτός από τους εργαζόμενους, στο νέο πλέγμα χώρων όπως είπε ο κ. Πέτσας, θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται τα εμπορικά καταστήματα, ακόμα και οι εκκλησίες “όπου βλέπουμε και εκεί να υπάρχει συγχρωτισμός”.

Επιδημιολόγοι υποστηρίζουν ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξήθηκαν λόγω της δικής μας χαλαρής συμπεριφοράς και της μη τήρησης ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, πλύσιμο χεριών) από τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στην περιφέρεια.

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα «ορφανά» κρούσματα, που ενισχύουν την πιθανότητα αύξησης της διασποράς και μάλιστα στην φάση που θεωρείται σχεδόν βέβαιη η πιθανότητα ενός δεύτερου πανδημικού κύματος στην Ευρώπη.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: