Κορωνοϊός: Συγκινεί η νεαρή ψυχολόγος που κάνει ψώνια για τους ηλικιωμένους

Την αλληλεγγύη της προς τους ηλικιωμένους και γενικότερα όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δείχνει έμπρακτα μια νεαρή ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναλαμβάνει τα ψώνια τους και τους τα παραδίδει στο σπίτι.

«Αν είσαι σε ομάδα ιδιαίτερης φροντίδας, είσαι μόνος και δεν μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου, μείνε στο σπίτι. Θα σου τα ψωνίσω και θα τα αφήσω έξω από την πόρτα σου. Από μακριά αλλά μαζί», γράφει η Ευφροσύνη Μήτσιου σε χειρόγραφο σημείωμα που τοιχοκόλλησε και ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η προσφορά ή παροχή βοήθειας είναι κομμάτι της ζωής μου», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα. Μήτσιου και εξηγεί πότε και πως της ήρθε αυτή η ιδέα.

«Καθώς έφευγα από το γραφείο μου, είδα κάτω από την πολυκατοικία μια γιαγιά με μια σχεδόν άδεια σακούλα του σούπερ μάρκετ, γιατί δεν πρόλαβε να ψωνίσει. Εκεί έγινε το κλικ και είπα στον εαυτό μου, ότι δεν γίνεται να είναι μόνη σε όλο αυτό. Έγραψα το χαρτί για να βοηθήσω όσους το χρειάζονται και να προσκαλέσω και άλλους να λειτουργήσουμε ανάλογα», είπε.

Η Ευφροσύνη Μήτσιου εξηγεί πως προσφέρεται να αγοράσει ανιδιοτελώς βασικά προιόντα και φάρμακα, προσθέτοντας πως «η επικοινωνία γίνεται τηλεφωνικά και για αρχή υπάρχει ανταπόκριση».

«Ευελπιστώ σύντομα να έχουμε έναν υπεύθυνο σε κάθε περιοχή, για να αναλαμβάνει ή να οργανώνει αυτή την πρωτοβουλία», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό που περικλείονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: