Κορονοϊός: Στα 35-40 λεπτά η αναμονή στο τηλέφωνο για τον ΕΟΔΥ

Δεκάδες χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται ο ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό από τους πολίτες που παίρνουν για τα συμπτώματα που έχουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

«Ο ΕΟΔΥ δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει όλο αυτό. Είναι δεκάδες χιλιάδες τα τηλεφωνήματα. Πρέπει να γίνει μία σχετική αποκέντρωση, και να μπουν στη διαδικασία και οι γιατροί. Η γραμμή έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που υπάρχει, και παρόλα αυτά είναι τόσα τα τηλεφωνήματα που η γραμμή πέφτει κάθε τόσο» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Κατά κανόνα ο κόσμος παίρνει για ψύλλου πήδημα, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή, γιατί μέσα στον πανικό και μέσα στο άγχος, συμβαίνει. Ο χρόνος αναμονής σε άλλες χώρες είναι πολύ περισσότερος. Εδώ φτάνει τα 35-40 λεπτά» σημείωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

«Περνάμε σε διαφορετική φάση της επιδημίας. Στην ”πρώτη γραμμή” αυτών που θα κάνουν το τεστ για να δουν αν είναι θετικοί στον κορονοϊό είναι εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Προς το παρόν υπάρχει επάρκεια στα τεστ, αν το κάνει όμως ο καθένας για ψύλλου πήδημα, θα αλλάξει αυτό» επισήμανε.

«Η ιχνηλάτηση περνάει σε ένα διαφορετικό στάδιο, γιατί πλέον ο ιός εξαπλώνεται στην κοινωνία. Υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν επιδημιολογικό σύνδεσμο με άλλα κρούσματα ή με ταξίδι. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί γύρω μας» δήλωσε μιλώντας στο MEGA.

«Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η ατομική ευθύνη και η εμπέδωση του αισθήματος αλληλεγγύης στην κοινωνία. Αυτό είναι το βασικό όπλο αναχαίτισης του ιού. Χωρίς αλληλεγγύη θα καταρρεύσουμε ως κοινωνία» κατέληξε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: