Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όσοι ταξιδεύουν από την Ελλάδα στην Κύπρο (βίντεο)

Το Κυπριακό υπουργείο Υγείας αναθεώρησε τις οδηγίες για τους ταξιδιώτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες και κατηγοριοποιεί τις χώρες προέλευσής τους, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αναλυτικά τι προβλέπεται:

Στην «Κατηγορία 1: Υποχρεωτικός περιορισμός υπό ιατρική παρακολούθηση (καραντίνα) στην οικία αν υπάρχει δυνατότητα ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας», βρίσκονται η Επαρχία Hubei της Κίνας, η Ιταλία, το Ιράν και η Δημοκρατία της Κορέας.

Στην «Κατηγορία 2: Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός στην οικία τους ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας για 14 μέρες υπό τηλεφωνική παρακολούθηση. Αποφυγή στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων στο 1420», βρίσκονται οι υπόλοιπες επαρχίες Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei), η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην «Κατηγορία 3: Αυτοπαρακολούθηση και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων επικοινωνία με το τηλ. κέντρο 1420. Τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, περιορισμός μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες», βρίσκονται οι χώρες Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία, Βέλγιο και Σιγκαπούρη.

Σημειώνεται ότι όλοι οι επιβάτες από τις κατηγορίες 1 και 2 θα οδηγούνται προς το ιατρείο του αεροδρομίου, ενώ σε ό,τι αφορά τα λιμάνια θα περιορίζονται στην καμπίνα τους.

Έλεγχος επιβατών με θερμική κάμερα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Πλέον, με θερμική κάμερα γίνεται ο έλεγχος ταξιδιωτών που φτάνουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο του AlphaNews.live, ο χειριστής της κάμερας καταγράφει τη θερμοκρασία των επιβατών, στο χώρο πριν από τον έλεγχο διαβατηρίων. Οι εικόνες λήφθηκαν κατά την άφιξη επιβατών από πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ταξίδεψε πρόσφατα ένα από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Δεύτερος λειτουργός φαίνεται ότι διανέμει το σχετικό ενημερωτικό έντυπο που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας σε διάφορες γλώσσες στο οποίο αναγράφονται οι σχετικές οδηγίες και τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: