Κορονοϊός Ρέθυμνο: Ομαλή η λειτουργία του νοσοκομείου, εξ αποστάσεως η διδασκαλία φοιτητών στο Πανεπιστήμιο

Μεταβάλλεται η στάση των πολιτών του Ρεθύμνου, καθώς οι περισσότεροι φαίνεται να συμμορφώνονται προς οδηγίες για την προστασία από τον κορονοϊό.

Η κίνηση στους δρόμους είναι ελάχιστη, ενώ και οι φοιτητές που έχουν παραμείνει στο Ρέθυμνο προσπαθούν να αποφεύγουν τι συναθροίσεις. Σύντομα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο θα λειτουργήσει βάσει σχεδίου τηλε-διδασκαλίας και διαδικτυακής εργασίας πανεπιστημιακών υπαλλήλων και καθηγητών. Από σήμερα Δευτέρα, μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης https://elearn. uoc.gr του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι φοιτητές θα μπορούν να ενημερωθούν για την εξέλιξη της δυνατότητας απομακρυσμένης διδασκαλίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ, ανακοινώθηκε ότι για την αδιάλειπτη λειτουργία των υποδομών παροχής ύδατος στην Κρήτη και σε εναρμόνιση με τις οδηγίες αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης, έχουν ληφθεί μέτρα, όπως η δυνατότητα συναλλαγών μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τραπεζών, ενώ η κατάθεση εγγράφων στο Πρωτόκολλο του Οργανισμού, θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Εξάλλου, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ρεθύμνου, αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση του ωραρίου και της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης, «είναι απολύτως αναγκαίο να υπακούσουμε όλοι και να τηρήσουμε τα ληφθέντα μέτρα για την προστασία όλων των δημοτών, εργαζόμενων και μη και την αποτελεσματική θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι στον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού».

Ως εκ τούτου, από σήμερα, Δευτέρα και για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, το ωράριο οι δημότες θα εξυπηρετούνται από 10:00 πμ-12:00 μμ, μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Ειδικά τα ΚΕΠ θα λειτουργούν καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από 7:30 πμ-3:00 μμ. Τα απογεύματα και τα Σάββατα, τα ΚΕΠ θα παραμένουν κλειστά και τα αιτήματα θα γίνονται δεκτά μόνον ηλεκτρονικά, στην πύλη ΕΡΜΗΣ.

Οι δημότες πρέπει να προτιμούν την τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 08:00 έως 15:00, στα εξής τηλέφωνα: 28310 22408, 56731, Φαξ: 2831056732 ή ηλεκτρονικά στα: [email protected], [email protected]

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ζητάει την αναστολή της λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ). Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Δέσποινα Νικολάου, «δεδομένου ότι εκεί γίνονται δεκάδες αξιολογήσεις σε εβδομαδιαία βάση και συνωστίζονται καθημερινά δεκάδες μαθητές, γονείς και το προσωπικό, μας προκαλεί απορία το γεγονός ότι τα ΚΕΣΥ εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά παρά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την μείωση της διασποράς της νόσου του κορονοϊού».

Όσον αφορά το νοσοκομείο, η λειτουργία του βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών και ΜΕΘ, Χαράλαμπος Μαρκάκης: «Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα. Λαμβάνουμε, σύμφωνα με την επιτροπή λοιμώξεων, όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ενημέρωσης και προστασίας του προσωπικού, γίνονται μετατροπές για υποδοχή κάποιου περιστατικού και στη ΜΕΘ λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις έκτακτες ανάγκες. Προς το παρόν όλα κυλούν ομαλά».

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου επισκέφθηκε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος όπως ανέφερε: «Η πανδημία και οι νέες ανάγκες που δημιουργεί, αποδεικνύουν περίτρανα την αξία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της καθολικής κάλυψης των πολιτών χωρίς διακρίσεις. Αυτή την περίοδο, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων καταβάλλουν ηρωική προσπάθεια και είναι υποχρέωση της Πολιτείας, η γενναία και έμπρακτη υποστήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του».

Σε ό, τι αφορά άλλους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνου, οι δημότες ενημερώθηκαν ότι θα καταθέτουν τα όποια αιτήματά τους στον πρόεδρο του οικισμού τους, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την ηλεκτρονική διαβίβασή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: