Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στην κατεχόμενη Κύπρο

Μια Γερμανίδα, που κάνει διακοπές στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, έχει προσβληθεί από τον κορονoϊό, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και αναμετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που ανακοινώνεται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

Τα κρούσματα στην Κύπρο

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει χθες (09.03) τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονoϊού στην ελεύθερη νότια Κύπρο.

Πρόκειται για δυο Ελληνοκύπριους, έναν νεαρό από τη Λεμεσό 25 ετών που είχε ταξιδέψει Μιλάνο και έναν άλλον 64 ετών γιατρό, τον Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το πρώτο κρούσμα βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό και είχαν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Το δεύτερο κρούσμα, αφού δεν παρουσίασε συμπτωματολογία όπως λέει μιλώντας στο SigmaLive, μετέβη κανονικά στη δουλειά του όπου ήρθε σε επαφή τόσο με ασθενείς όσο και με άλλους επαγγελματίες υγείας και όχι μόνο.

Απ’ την πρώτη στιγμή που το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε το εν λόγω κρούσμα άρχισε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσει τις επαφές του γιατρού.

Ο γιατρός αφίχθη στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 3 Μαρτίου και μόλις χθες 9 Μαρτίου προέβη στις απαραίτητες εξετάσεις όπου επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός.

Τα ξημερώματα της Τρίτης απεστάλησαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δείγματα 152 ατόμων, συναδέλφων του γιατρού. Έτσι καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της ιχνηλάτισης των επαφών του γιατρού. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εξάλλου όπου εργάζεται λήφθηκαν μετά από απόφαση υπουργείου το βράδυ της Δευτέρας, έκτακτα μέτρα με 48ωρη διάρκεια.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: