Κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται τα 7 εισαγόμενα κρούσματα

Δυο νέα εισαγόμενα κρούσματα από οδικές μεταφορές

Επτά τεστ έχουν βγει θετικά, εκ των 5.889 που έχουν πραγματοποιηθεί δύο ημέρες μετά το άνοιγμα των συνόρων και των διεθνών πτήσεων στα αεροδρόμια.

Πιο αναλυτικά, από τα περίπου 1.400 δείγματα στα αεροδρόμια προέκυψαν 5 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, κάποια εκ των οποίων βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου την Πέμπτη διεξήχθησαν 66 μοριακά τεστ.

Από τα 5 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στα αεροδρόμια, ένα αφορά στον Ελληνοαμερικάνο που διαγνώστηκε θετικός στην Κάρπαθο. Τα υπόλοιπα 4 εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται, ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία, ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Άλλα δύο κρούσματα προέρχονται από οδικές μεταφορές, αυξάνοντας τον αριθμό των εισαγόμενων κρουσμάτων σε 7. Τα δύο εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται από 1.972 δείγματα που ελήφθησαν από ταξιδιώτες από οδικές μεταφορές, είτε στον Προμαχώνα, είτε από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Από τα 1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, κανένα δεν ήταν θετικό, όπως και από τα 550 δείγματα που εξετάστηκαν στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν τα δύο θετικά κρούσματα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: