Κορωνοϊός: Πώς αφηγήθηκε την περιπέτεια που έζησε η δασκάλα η οποία βγήκε θετική στη διάρκεια πτήσης Σικάγο – Ρέικιαβικ

Η νεαρή Μαρίζα Φοτιέο είχε κάνει επτά τεστ, όλα αρνητικά, πριν ταξιδέψει με την οικογένειά της στην Ευρώπη για τα Χριστούγεννα — Βγήκε θετική στη διάρκεια της πτήσης και μπήκε σε καραντίνα στην τουαλέτα — Viral έγιναν οι εικόνες και το βίντεό της στο TikTok

Για τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε, όταν διαπίστωσε πως είναι θετική στον κορωνοϊό, στη διάρκεια πτήσης από το Σικάγο στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, με τελικό προορισμό την Ελβετία, πριν τα Χριστούγεννα, μίλησε στο CNN η νεαρή δασκάλα Μαρίζα Φοτιέο.

Οι φωτογραφίες της δασκάλας να έχει μπει σε καραντίνα μέσα στην τουαλέτα του αεροσκάφους της Icelandair σε όλη την πτήση, ενώ ο πατέρας και ο αδερφός της βρίσκοταν απ’έξω, έγιναν viral στο διαδίκτυο της προηγούμενες ημέρες.

Πριν την πτήση, η Φοτιέο είχε πραγματοποιήσει συνολικά επτά τεστ (δυο PCR και πέντε rapid), που είχαν βγει όλα αρνητικά. Ωστόσο, περίπου μιάμιση ώρα μετά την απογείωση άρχισε να αισθάνεται τον λαιμό της να πονά. «Άρχισα να σκέφτομαι διάφορα και είπα, εντάξει, θα κάνω απλά ένα τεστ για να νιώσω καλύτερα. Αμέσως, έδειξε θετικό!» είπε στο CNN η δασκάλα, που είναι εμβολιασμέμνη με τρεις δόσεις, εργάζεται στο Σικάγο και τεστάρεται συχνά λόγω του επαγγέλματός της.

@marisaefotieo Shout out to @Icelandair for my VIP quarantine quarters.. #luxuryliving #imsolucky #covid #vaccinated #fyp #viralvideotiktok #quarantine ♬ I’m So Lucky Lucky — Grandzz

«Έπαθα υστερία»

Όταν είδε το αποτέλεσμα του τεστ μέσα στην τουαλέτα του αεροσκάφους, πάνω από τον Ατλανικό Ωκεανό, πανικοβλήθηκε. «Έτρεξα στην πρώτη αεροσυνοδό που βρήκα, ήμουν σε υστερία, έκλαιγα. Ανησυχούσα για την οικογένειά μου με την οποία είχα δειπνήσει νωρίτερα, ανησυχούσα για τον υπόλοιπο κόσμο στο αεροπλάνο. Ανηυσυχούσα και για εμένα» είπε στο CNN. Η αεροσυνοδός προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να την ηρεμήσει και επιχείρησε να διαμορφώσει διαφορετικά τα καθίσματα, ώστε να καθίσει η Φοτιέο μόνη της και σε απομόνωση, ωστόσο η πτήση ήταν πλήρης. «Όταν επέστρεψε και μου είπε πως δεν υπήρχε θέση, τότε επέλεξα να μείνω στην τουαλέτα» σχολίασε η δασκάλα, η οποία στη συνέχεια τοποθέτησε ένα σημείωμα έξω από την πόρτα, που έγραψε πως η τουαλέτα είναι εκτός υπηρεσίας και πως θα αποτελούσε τη θέση της για το υπόλοιπο της πτήσης.

Έμεινε εκεί για περίπου τρεις ώρες, με την αεροσυνοδό να την επισκέπτεται συχνά για να τσεκάρει πως είναι καλά, προσφέροντάς της φαγητό και ποτά.

@marisaefotieo Reply to @brokenarrowhot1 #greenscreenvideo well, I call BS on YOUR BS🥰 #fyp #viralvideo #fypage #omicron #icelandadventure #quarantine #winterbreak ♬ original sound — Marisa

«Ήμουν σε σοκ επειδή μου συνέβη αυτό, σε ένα ταξίδι με την οικογένειά μου. Ήμουν σε σοκ γιατί θα έμενα μόνη στην Ισλανδία, αλλά και για το γεγονός πως είχα έρθει σε επαφή με 20 παιδιά στην τάξη μου» συνέχισε η δασκάλα.

Στη διάρκεια παραμονής στην τουαλέτα, αγόρασε ίντερνετ για το κινητό της, ώστε να ενημερώσει γνωστούς και φίλους για την κατάστασή της. Παράλληλα, έφτιαξε ένα βίντεο στο TikTok το οποίο είδαν περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια χρήστες ως το απόγευμα της Πέμπτης. Η Φοτιέο είπε ότι δεν ένιωθε στριμωγμένη μέσα στην τουαλέτα και ήταν απλά χαρούμενη που δεν βρισκόταν στην κύρια καμπίνα με τους υπόλοιπους επιβάτες, ένας από τους οποίους ήταν ο 70χρονος πατέρας της.

Σε καραντίνα στην Ισλανδία

Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ισλανδία, η Φοτιέο και η οικογένειά της ήταν οι τελευταίοι που βγήκαν από την καμπίνα. Δεδομένου ότι ο αδερφός και ο πατέρας της δεν είχαν κανένα σύμπτωμα, ήταν ελεύθεροι να μετεπιβιβαστούν στην πτήση τους για την Ελβετία. Η δασκάλα υποβλήθηκε τόσο σε rapid όσο και σε PCR τεστ στο αεροδρόμιο, που αμφότερα ήταν θετικά, είπε.

@marisaefotieo The rest of the fam made it to the correct country😒#fyp #quarantine #viralvideo #christmas #omicron #feliznavidad #winterbreak ♬ original sound — unfortunate

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο του Ερυθρού Σταυρού, όπου ξεκίνησε τη 10ήμερη καραντίνα της. Οι γιατροί την έλεγχαν τρεις φορές την ημέρα, της έδιναν γεύματα και τα φάρμακα ήταν άμεσα διαθέσιμα. «Ειλικρινά ήταν μια εύκολη εμπειρία», είπε η Φοτιέο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας της, συνέχισε να καταγράφει την εμπειρία στο TikTok. Έλαβε ακόμη και χριστουγεννιάτικα δώρα από την αεροσυνοδό, με την οποία είχε μείνει σε επαφή μέσω των social media.

Η τελευταία ημέρα καραντίνας ήταν στις 30 Δεκεμβρίου και η οικογένειά της θα τη συναντούσε, τελικά, στην Ισλανδία, ώστε να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο (έστω και αν τα πλάνα άλλαξαν, και δεν κατέληξαν όλοι μαζί στην Ελβετία), μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, οπότε και θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: