Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο»

Σε 11 περιοχές η κατάσταση κρίνεται σοβαρή

Κατά την ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ξεχωριστά στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση κρίνεται σοβαρή σε ό,τι έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το νομό Κοζάνης αλλά και με τη Δυτική Αττική με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία παρατηρούμε».

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε «την πολλή μεγάλη πίεση που δέχεται η Ευρώπη και τα μέτρα τα οποία έρχονται να πάρουν μια σειρά από χώρες για την αναχαίτιση του κορωνοϊού», τονίζοντας πως «ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

«Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων, γι’ αυτό εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν».

Διαβάστε ακόμα: Βρετανία: Σχεδόν 140.000 άνθρωποι έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: