Κορωνοϊός: Περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες κλειστά από τα μεσάνυχτα

“Λουκέτο” στις επιχειρήσεις λιανικής από τα μεσάνυχτα προκειμένου να αδειάσουν οι πλατείες

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται.

“Με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων και το μέτρο θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26.09.2020, στις 05:00 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου“, είπε στη συνέχεια.

Επίσης ανακοίνωσε για την περιφέρεια Τρικάλων ότι από αύριο στις 5 το πρωί τίθεται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, με τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ ισχύουν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 286 νέα κρούσματα – Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: