Κορωνοϊός – Πακιστάν: Μόνο για εμβολιασμένους η πρόσβαση στον δημόσιο τομέα και την εκπαίδευση

Ξεκινούν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους από την 1η Αυγούστου

Το Πακιστάν θα απαγορεύσει τα αεροπορικά ταξίδια για όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 από την 1η Αυγούστου και θα απαιτήσει από όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα να εμβολιαστούν έως τις 31 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση μαζί με πλήθος άλλων περιορισμών.

Από την 1η Αυγούστου, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται σε κυβερνητικά γραφεία, σχολεία, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα, δήλωσε ο Ασάντ Ουμάρ, επικεφαλής του Κέντρου Εθνικής Διοίκησης και Επιχειρήσεων (NCOC), ενός σώματος που διαχειρίζεται ο στρατός το οποίο επιτηρεί την απόκριση στην πανδημία, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας στην Ισλαμαμπάντ.

Οι δάσκαλοι και οι σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες και στο λιανικό εμπόριο απαιτείται επίσης να εμβολιαστούν έως τα τέλη Αυγούστου, είπαν.

Το Πακιστάν έχει δει τον αριθμό των μολύνσεων από κορωνοϊό να εκτοξεύεται, με κυρίαρχη την παραλλαγή Δέλτα, και οι ανεπαρκείς υγειονομικές υποδομές του υφίστανται ακραία πίεση.

Το εθνικό ποσοστό θετικότητας στην COVID-19 είναι 7,53%, σύμφωνα με το NCOC. Το ποσοστό στη νότια πόλη-λιμάνι Καράτσι έφθασε το 23% τις τελευταίες εβδομάδες.

“Αν δεν είστε εμβολιασμένοι, δεν μπορείτε να πάτε να διδάξετε στα σχολεία και στα κολέγια από την 1η Αυγούστου”, είπε ο Ουμάρ. “Δεν μπορούμε να θέσουμε τις ζωές των παιδιών μας σε κίνδυνο απλώς και μόνο επειδή δεν είστε έτοιμοι να κάνετε το εμβόλιο.”

Το NCOC έχει πει πως όλες οι παραλλαγές Δέλτα, Βήτα και Άλφα του ιού έχουν εντοπιστεί στο Πακιστάν από τον Μάιο.

Έπειτα από μια αργή αρχή, η κυβέρνηση ενέτεινε την εθνική εμβολιαστική εκστρατεία της, ειδικά στο εσωτερικό της επαρχίας Πουντζάμπ, με 850.000 δόσεις να χορηγούνται χθες, Τετάρτη, σε όλη τη χώρα.

Ο Ουμάρ είπε πως ο στόχος είναι να προσεγγιστεί το ένα εκατομμύριο δόσεις την ημέρα.

Σύμφωνα με το NCDC, πάνω από 27,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ μόνο 5,9 εκατ. έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε έναν πληθυσμό 220 εκατομμυρίων.

Ανέφερε πως το Πακιστάν έχει καταγράψει 4.497 νέες μολύνσεις και 76 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, με περισσότερους από 3.000 ανθρώπους να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι τώρα, 23.209 άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID-19 στο Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: