Κορωνοϊός: Παγκόσμια ανησυχία για το ξέσπασμα της Covid στην Κίνα – Καταρρέουν τα νοσοκομεία

Παγκόσμια ανησυχία επικρατεί πλέον από το νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα. Οι εικόνες που έρχονται από την ασιατική χώρα είναι σοκαριστικές αφού τα κρούσματα υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ανά ημέρα ενώ την ίδια ώρα οι δομές υγείας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Την ίδια στιγμή η έξαρση της γρίπης σε παγκόσμιο επίπεδο δοκιμάζει έτι περαιτέρω τις αντοχές του συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, πολίτες βρίσκονται σε ράντζα μέχρι και στο πάτωμα με οξυγόνο, αναμένοντας πότε θα αδειάσει μία θέση έτσι ώστε να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα.


Σε μια απότομη αλλαγή πολιτικής, η Κίνα άρχισε αυτόν τον μήνα να ‘ξηλώνει’ το αυστηρότερο στον κόσμο καθεστώς μέτρων για την COVID, θέτοντας την πληγείσα οικονομία της σε πορεία προς το πλήρες εκ νέου ‘άνοιγμα’ την επόμενη χρονιά. Η άρση των περιορισμών, που ήρθε ύστερα από εκτεταμένες διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων, σημαίνει ότι η COVID εξαπλώνεται σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη και πιθανόν μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα, σύμφωνα με κάποιους ξένους ειδικούς. Η ταχύτητα με την οποία η Κίνα κατήργησε τους κανόνες για την COVID είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθούν μεγάλες πιέσεις στο εύθραυστο σύστημα υγείας.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε από έναν πατέρα στη νότια πόλη Γκουανγκζού και αναδημοσιεύει η Washington Post δείχνει κουρασμένα μέλη της οικογένειας να περιμένουν με μικρά παιδιά στους διαδρόμους του Ιατρικού Κέντρου Γυναικών και Παιδιών του Γκουανγκζού. Ο άνδρας εξήγησε ότι ήταν εκεί 10 ώρες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: