Κορονοϊός: Οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας θα εκπαιδευτούν από επαγγελματίες υγείας

Τους εργαζόμενους σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας πρόκειται να εκπαιδεύσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι επαγγελματίες υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ό,τι αφορά τις πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας, Σοφοκλής Κουρτίδης, η Περιφέρεια και οι επαγγελματίες υγείας είναι έτοιμοι για την έναρξη της διαδικασίας, που θεωρείται πολύ σημαντική καθώς το συγκεκριμένο περιβάλλον είναι πολύ ξεχωριστό.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε τέτοιες δομές είναι αυξημένου κινδύνου από πλευράς υγείας, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και η είσοδος ενός ανθρώπου -έστω και ασυμπτωματικού- που φέρει τον ιό, μπορεί να γίνει η αιτία όλοι οι ασθενείς να γεμίσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της εκπαίδευσης, διευκρινίζει ότι πρόκειται ουσιαστικά για τα μέτρα που ορίζονται στη συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβαίνουν οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία και τους οίκους ευγηρίας.

«Θεωρούμε ότι αν εφαρμόσει το προσωπικό τα μέτρα που του υποδεικνύονται δεν θα έχουμε συνέχιση αυτού του φαινομένου. Παρ” όλα αυτά είμαστε επιφυλακτικοί, μετά και την εξέλιξη που υπήρξε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης», σχολιάζει.

«Εμείς αυτό που ζητάμε είναι συμμόρφωση, συμμόρφωση, συμμόρφωση», τονίζει και την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι οι έλεγχοι στις εν λόγω δομές συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας. Καθημερινά η υπηρεσία επικοινωνεί με κάθε μία από τις 31 δομές που βρίσκονται σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και τα γηροκομεία αποστέλλουν στοιχεία στην Περιφέρεια αναφορικά με τους εργαζόμενους, ώστε να ελέγχονται ένας προς έναν όσοι επιστρέφουν από άδεια.

«Κάνουν υποχρεωτικά test Covid-19, αναμένουν τα αποτελέσματα για να μπούνε μέσα και να παρέχουν εργασία και στο πλαίσιο αυτό οι υπηρεσίες μας ελέγχουν με πολλούς τρόπους αν τηρούνται αυτά τα πρωτόκολλα», προσθέτει.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο κ. Κουρτίδης, «το ίδιο το κράτος οργανώνει μια επιτελική δομή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις περιφέρειες, ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση για τη διαχείριση των περιπτώσεων αυτών».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: