Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε έντεκα μονάδες εκτροφής μινκ

 

Ανησυχία προκαλεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων στις φάρμες εκτροφής

Νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σε μονάδες εκτροφείς μινκ σε Κοζάνη, Καστοριά και Γρεβενά, σημαίνοντας συναγερμό στους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με το prlogos.gr, τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε 11 φάρμες εκτροφής γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία, ενώ άλλες τρεις είναι ύποπτες για COVID-19.

Η πρώτη περίπτωση θετικής φάρμας καταγράφηκε στο Βόιο και είχε ως αποτέλεσμα τη θανάτωση 1.800 ζώων, ενώ ακολούθησαν πέντε ακόμα σε Σιάτιστα και Γαλατινή.

Στην Π.Ε. Καστοριάς τέσσερις μονάδες εκτροφής είναι θετικές, εκ των οποίων οι δύο με μεγάλο αριθμό ζώων, τα οποία όμως είναι ασυμπτωματικά, ενώ θετική είναι και μια μονάδα στην Π.Ε. Γρεβενών.

Στην Πεπονιά, στο Κλήμα της Νεάπολης στο Βόιο και στα Γρεβενά υπάρχουν τρεις ακόμα ύποπτες φάρμες που εξετάζονται μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εκτροφείς.

Στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του ιού και της έρευνας για το αν τα μινκ συμβάλλουν στη μετάδοσή του, οι θετικές εκτροφές μπαίνουν σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης και δεν θα επιβάλλεται πια θανάτωση των ζώων.

Διαβάστε ακόμα: Θετικοί στον κορωνοϊό τρεις εργαζόμενοι σε εκτροφείο μινκ στα Γρεβενά

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: