Κορονοϊός MERS: Ήρθε ο θανατηφόρος ιός στην Ελλάδα ;

Αναζητείται ακόμη ο του που μετέφερε τον 69χρονο άνδρα

Κορονοϊός MERS: Ήρθε ο θανατηφόρος ιός στην Ελλάδα ;Εξαπλώνεται ο  και πρόσφατα ο θανατηφόρος αυτός ιός έκανε την εμφάνιση του με ένα κρούσμα και την !Πρόκειται για έναν  69χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, που έφτασε στην από την Τζέντα και νοσηλεύται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση.

Στους 76 έφτασαν οι θάνατοι από την έξαρση του MERS στην Σαουδική Αραβία, τη χώρα που είναι το επίκεντρο του συγκεκριμένου κορονοϊού μετά και από τα δύο τελευταία θύματα που ανακοινώθηκαν από τις Αρχές.Επρόκειτο για δύο μετανάστες που είχαν προσβληθεί από τον ιό και απεβίωσαν στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τζέντα.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι ακόμα πέντε νέα κρούσματα διαγνώστηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα.

Υπάρχουν ωστόσο και 11 μέχρι στιγμής περιστατικά, που δείχνουν ότι ο ιός έχει μια διασπορά και εκτός αραβικής χερσονήσου. Τέσσερα περιστατικά έχουν διαγνωσθεί στη Βρετανία, δύο περιστατικά διαγνώσθηκαν στη Γερμανία και άλλα δύο στη .

Στο των ειδικών του ΠΟΥ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων μπαίνει και η Ιταλία, όπου διαγνώστηκε περιστατικό με το νέο κορονοϊό σε ταξιδιώτη από την Ιορδανία, με του ιού σε συγγενή και σε ένα συνάδελφο.
Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καλεί τους επαγγελματίες υγείας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την πιθανότητα ανίχνευσης της λοίμωξης με το νέο ιό, ειδικότερα σε όσους εργάζονται σε εταιρείες διεθνούς μεταφοράς ασθενών, καθώς και σε όσους αντιμετωπίζουν ασθενείς με αναπνευστικά συμπτώματα και έχουν ταξιδέψει στην αραβική χερσόνησο στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητείται ακόμη ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τον 69χρονο άνδρα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ως φορέας του κορονοϊού.

Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων αναζητά τον οδηγό του ταξί που μετέφερε τον φορέα από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη στις 17 Απριλίου, προκειμένου να γίνουν και σε εκείνον εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν κι εκείνος έχει νοσήσει από τον ιό.

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: