Κορωνοϊός – Lockdown: Απλήρωτο το 80% των προστίμων

Μεγάλος είναι ο αριθμός των προστίμων για παραβίαση των κανόνων περιορισμού που έχουν μείνει απλήρωτοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου η Άμεση Δράση έχει κόψει 8.500 κλήσεις από τις οποίες δεν έχει πληρωθεί το 80% ενώ οι ενστάσεις φτάνουν τις 1.350.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, για τα πρόστιμα των 300 ευρώ η παρουσία των πολιτών είναι αυτοπρόσωπη και συνήθως επικαλούνται ιατρικά θέματα, ενώ για τα πρόστιμα των 5.000 ευρώ σε επιχειρήσεις οι ενστάσεις γίνονται από δικηγόρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 56% των υπευθύνων επιχειρήσεων εστίασης στις οποίες έχουν καταγραφεί παραβάσεις δεν έχουν πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στις ενστάσεις τους αναφέρουν δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα είτε επικαλούνται οικονομική δυσπραγία.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν πως οι περισσότεροι είτε περιμένουν το εμβόλιο είτε πιστεύουν ότι θα υπάρξουν χαριστικές διατάξεις για την μη καταβολή των προστίμων.

Να σημειωθεί πως από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού τα βεβαιωμένα πρόστιμα υπολογίζονται σε 150.000 με τα οφειλόμενα ποσά να ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Κορωνοϊός: Αψήφησαν το lockdown και άνοιξαν κρυφά γυμναστήριο στην Πρέβεζα

oikonomia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: