Κορονοϊός Ξάνθη: Εν αναμονή των δειγματοληπτικών ελέγχων στον οικισμό του Δροσερού – «Ίσως να μην έφταναν τα μέτρα στον Εχίνο»

Παράταση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας των πολιτών στους δήμους Ξάνθης και Μύκης για μια εβδομάδα ακόμα, ανακοίνωσε, χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ξάνθης.

Σήμερα, νωρίς το πρωί, ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη επισκέφθηκε τον οικισμό του Δροσερού, όπου διαμένουν περισσότεροι από 5.000 Ρομά, όπως επίσης και τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί εκεί.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε κατοίκους του οικισμού. Λήφθηκαν δείγματα από περίπου 435 κατοίκους και από τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων, που αναμένονται τις επόμενες ώρες, θα κριθεί αν πρέπει να ληφθούν μέτρα στον οικισμό.

Το 15 μηνών βρέφος από το Δροσερό που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ήταν αυτό που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες. Το βρέφος νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί και απομονωθεί όλες οι επαφές του παιδιού στο στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον αριθμό κρουσμάτων που έχουν παρουσιαστεί στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, σημειώνει: «το πρόβλημα δεν εντοπίζονταν μόνο στον Εχίνο, μας διαφεύγει ακόμα πως ο ιός είναι διάχυτος στην πόλη, και με αυτό το δεδομένο πιστεύω ότι δεν ήταν επαρκές μέτρο μόνο η απαγόρευση της κυκλοφορίας».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης αναφερόμενος τόσο στα τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που εντοπίστηκαν σε ισάριθμες κλινικές του νοσοκομείου Ξάνθης όσο και στο τελευταίο κρούσμα του ενός έτους βρέφους από το Δροσερό υπογραμμίζει ότι «υπάρχει ανάγκη να συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο στην Ξάνθη με τη συμμετοχή του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων υγειονομικών και διοικητικών και τη συμμετοχή όλων των δομών της πολιτείας, ώστε να υπάρχει καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της όλης κατάστασης».

Όπως λέει, «όλα τα κρούσματα αυτά πέρασαν από το νοσοκομείο της Ξάνθης και το γεγονός αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης εκφράζει την έντονη αγωνία του για την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί και συμφωνεί με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που θα εμποδίσουν την περαιτέρω διασπορά του ιού».

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: