Κορωνοϊός- Καμπανάκι από Τζανάκη: Πάμε για 3000 νεκρούς ως τα Χριστούγεννα αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί

«Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι τώρα θα είχαμε 1 με 5 θανάτους την ήμερα», ανέφερε ο καθηγητής — Ξεκινούν την Τρίτη οι εμβολιασμοί  από κινητές μονάδες στη βόρεια Ελλάδα — Μεταβαίνει στην περιοχή ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Για περισσότερους από 3.000 θάνατοι λόγω κορωνοϊού στην περίπτωση που δεν φτάσουμε σε ποσοστό εμβολιασμένων  65% , μίλησε την Δευτέρα ο καθηγητής πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης , ενώ ξεκινούν από την Τρίτη οι εμβολιασμοι από κινητές μονάδες στην βόρεια Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, στη  συγκεκριμένη περιοχή καταγράφονται πολύ χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων, σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας μας. 

«Σχεδόν όλοι θα μολυνθούν τους επόμενους μήνες, όσο περνάει η φυσική ανοσία μαζί με την μικρή τεχνητή ανοσία των εμβολιασμών ελπίζω αυτό θα κατασταλεί, αλλά μέχρι τότε θα έχουμε αυτή την εκατόμβη αν δεν σπεύσουμε να εμβολιαστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης ,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δήλωσε δε πως θα ήταν «ευχαριστημένος» αν είχαμε 65% και πάνω εμβολιαστική κάλυψη. «Πολλές χώρες άνοιξαν μετά το 65% κάλυψη, και φαίνεται ότι τα πράγματα δεν έχουν επιδεινωθεί. Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε δεν περιμένουμε μεγάλο αποτύπωμα, τηρουμένων των αναλογιών. Αν όμως το μέτρο καταστρατηγηθεί και δεν έχουμε προσεκτικούς ελέγχους και ανακατευτούν ανεμβολίαστοι με εμβολισμένους, θα έχουμε πρόβλημα», είπε.

Ο καθηγητής  χαρακτήρισε και πάλι το 4ο κύμα, «κύμα ανεμβολίαστων», αναφέροντας  πως «το 80% με 90% των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι, το 90% και πάνω των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και πάνω από το 95 – 96% των νεκρών δεν είχαν εμβολιαστεί».

«Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι τώρα θα είχαμε 1 με 5 θανάτους την ήμερα», ανέφερε.

Στη βόρεια Ελλάδα ο Θεμιστοκλέους

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού και με στόχο την ενίσχυση του τείχους ανοσίας έναντι της νόσου Covid-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από αύριο Τρίτη, έως και την ερχόμενη Πέμπτη, θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ θα επισκεφθεί περιοχές της Μακεδονίας και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με υγειονομικούς, καθώς και με φορείς της περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο τις προωθούμενες ενέργειες για την εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών από Κινητές Μονάδες

Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές και πότε θα διεξαχθούν οι εμβολιασμοί:




.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: