Κορωνοϊός – ΗΠΑ: «Πέρασε» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο $1,9 τρισ. του Μπάιντεν

Οριακά, με ψήφους 219 έναντι 212 πέρασε το νομοσχέδιο έκακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της πανδημίας — Αντίθετοι όλοι οι Ρεπουμπλικανοί

Το Σώμα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων «πέρασε» οριακά το βράδυ της Παρασκευής το νομοσχέδιο «έκτακτης ανάγκης» του Τζο Μπάιντεν για την καταπολέμηση της Covid-19 στις ΗΠΑ, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κάμπτοντας την αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων και τις κατηγορίες για σπατάλη.

Ο Αμερικανικός Νόμος για το Σχέδιο Διάσωσης πέρασε με 219 ψηφους έναντι 212, χωρίς να συγκεντρώσει ούτε μία ψήφο από τους Ρεπουμπλικανούς.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η πράξη ήταν γεμάτη με παραγράφους άσχετες με την πανδημία, που «φουσκώνουν» το εθνικό χρέος και ενδεχομένως να προκαλέσουν πληθωρισμό.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, είχε διακηρύξει από την πλερά της, ότι «αυτό είναι ένα θεαματικό νομοσχέδιο».

Ο Λευκός Οίκος και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να θεωρηθεί διμερές, ακόμη και χωρίς μεγάλη υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους στο Καπιτώλιο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: