Κορωνοϊός: Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στην “επιπέδωση” της επιδημικής καμπύλης

Πρώτη ανάμεσα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται η Ελλάδα σχετικά με την επίδοση “επιπέδωσης” τους επιδημικής καμπύλης.

Σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή αναλυτική έκθεση που δημοσιεύτηκε την Μεγάλη Πέμπτη από τη Bridge Tank (δεξαμενή σκέψης & μέλος του Τ20 -του δικτύου ερευνητικών ινστιτούτων και δεξαμενών σκέψης του G20), η χώρα μας έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη όσον αφορά στην “επιπέδωση” της επιδημικής καμπύλης.

Η έκθεση κάνει μια σύγκριση στο ξέσπασμα του κορωνοϊού ανάμεσα στις δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα, εξαιτίας των έγκαιρων και αυστηρών περιοριστικών μέτρων, πέτυχε να επιπεδώσει την επιδημική καμπύλη και να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Η συγκριτική έκθεση χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή την αντίθεση μεταξύ της Ελλάδας –”η οποία ανέστειλε δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισε τα σχολεία πριν από τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων”- και της Ισπανίας –”η οποία έλαβε παρόμοιες αποφάσεις σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο της επιδημίας”.

Ο πρόεδρος του Bridge Tank, Joel Ruet δήλωσε ότι τέσσερις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων COVID-19 σε κάθε χώρα χρειάστηκαν 19 ημέρες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, το οποίο είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα κατάφερε με επιτυχία την επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης. Αντιθέτως, το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζει ακόμη ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη λίστα των χωρών με την καλύτερη επίδοση, μετά την Ελλάδα είναι η Τσεχία και η Ρουμανία, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Ισραηλινός φιλόσοφος Χαράρι: Θα διάλεγα την Ελλάδα για ηγέτη του κόσμου στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: