Κορωνοϊός – Εστίαση: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα στη Θεσσαλονίκη για το ρεβεγιόν – Φοβούνται νέα μέτρα οι επιχειρηματίες

Αισιοδοξία επικρατεί στον κλάδο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη για τις ημέρες των εορτών, αφού ήδη οι κρατήσεις για ρεβεγιόν σε εστιατόρια και καφέ – μπαρ κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές

«Υπάρχουν ήδη πολλές προκρατήσεις και για την παραμονή των Χριστουγέννων και για ανήμερα, αλλά ακόμα όχι για πρωτοχρονιά», αναφέρει στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, εξηγώντας, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση οι κρατήσεις δεν είναι στα επίπεδα του 2019 (σ.σ. το 2020 τα καταστήματα εστίασης ήταν κλειστά λόγω μέτρων για την πανδημία).

«Μετά από ενάμιση μήνα με τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα rapid test για τους εξωτερικούς χώρους και με μια μείωση του τζίρου από 50% έως 80% στη Θεσσαλονίκη, πιστεύουμε ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά όλες τις ημέρες των εορτών», σημειώνει. Όπως διαπιστώνεται, ήδη από το περασμένο σαββατοκύριακο υπήρξε σημαντική αύξηση του κόσμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τα δείγματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά για τον κλάδο που δοκιμάζεται διαρκώς τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας.

Αυξήθηκαν οι εμβολιασμένοι πελάτες

Μάλιστα, ο κ. Επιτροπίδης εξηγεί, ότι παρατηρείται σημαντική αύξηση στο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα πολλοί να απολαμβάνουν το γεύμα τους ή το ποτό τους στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και να τους προτιμούν όταν καλούν για να κάνουν κράτηση. Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, ότι πολλοί είναι αυτοί που μπορούν να μπούνε στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων για πρώτη φορά, χωρίς να αναγκάζονται να κάτσουν έξω και χωρίς να απαιτείται rapid τεστ αφού, πλέον, έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σημαντικό «πλήγμα» αν υπάρξουν νέα μέτρα

Την ίδια ώρα, αυτό που έχει προκαλέσει ανησυχία στον κλάδο της εστίασης που ελπίζει στις εορταστικές ημέρες προκειμένου να πάρει μια οικονομική αλλά και ψυχολογική «ανάσα», είναι η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για επιβολή πιθανών νέων μέτρων λόγω της κατάστασης της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον. «Αν αποφασιστεί ότι θα χρειάζεται rapid test για να εισέλθουν την περίοδο των εορτών στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων και καφέ – μπαρ όσοι έχουν εμβολιαστεί, θα είναι ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα για την εστίαση«, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

Προσθέτει δε, ότι πολλά καταστήματα του κλάδου τα οποία ήταν έτοιμα για «λουκέτο» λόγω της κατάστασης που έχει φέρει στην εστίαση η πανδημία, αναμένουν τις γιορτές για να δουλέψουν ώστε να μπορέσουν να καλύψουν και να κάνουν αποπληρωμή βασικών υποχρεώσεων, όπως είναι οι λογαριασμοί ρεύματος και θέρμανσης. «Αν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα, είναι σίγουρο πως από τον Ιανουάριο θα δούμε πάρα πολλά λουκέτα, καθώς δε θα μπορούν να γίνουν αυτές οι αποπληρωμές και τα χρέη θα συνεχίζουν να συσσωρεύονται», προειδοποιεί ο κ. Επιτροπίδης.

Πηγή: GrTimes.gr

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: