Κορωνοϊός: Δύο θετικά κρούσματα σε δομή αστέγων

«Είχαμε μόνο δύο. Και το λέω μόνο δύο γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» — Στη δομή φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας

Κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν σε δομή που φιλοξενεί άπορους, άστεγους και ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα.

Κατά τον Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο οποίος μίλησε στο Mega, στάλθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν ένας φιλοξενούμενος στη δομή ο οποίος είχε 37,7 πυρετό. Άμεσα, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στη δομή, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να πάρει δείγματα από όλους τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους, γύρω στα 150 άτομα.

Κατά τα στοιχεία, δύο από τα τεστ που διενεργήθηκαν βγήκαν θετικά sτον κορωνοϊό. «Είχαμε μόνο δύο. Και το λέω μόνο δύο γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα» δήλωσε ο κ. Μαρωνίτης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι εδώ και 15 μέρες εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα, ενώ σημείωσε ότι αυτό που διευκόλυνε την κατάσταση ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας «γιατί το μεγάλο πρόβλημά μας είναι να κρατήσουμε αυτούς τους ανθρώπους μέσα», αλλά και η παρουσία της αστυνομίας που περιπολεί στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρωνίτη, στη δομή φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι κρίσιμη η παραμονή τους εκεί.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: