Κορωνοϊός: Δραματική εφημερία και στο «Παπανικολάου» – Εκτός ΜΕΘ δύο διασωληνωμένοι ασθενείς

Mόλις τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της εφημερίας, δύο βαριά περιστατικά κορωνοϊού νοσηλεύονται στο χειρουργείο καθώς δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη — «Λιποθυμά το προσωπικό από υπερκόπωση»

Δραματική προδιαγράφεται και η σημερινή εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δύο διασωληνωμένοι, βαριά περιστατικά κορωνοϊού, νοσηλεύονται στο χειρουργείο καθώς δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη.

Η πληρότητα των ΜΕΘ έχει ως εξής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: Η Α’ ΜΕΘ έχει 18 διασωληνωμένους, η Β’ 12, και από τις 18 κλίνες της Γ’ ΜΕΘ που αποτελεί και την τελευταία προσθήκη, λειτουργούν οι 9 που είναι όλες γεμάτες.

Δεδομένης της ασφυκτικής κατάστασης και καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί, η Ψυχιατρική κλινική έκλεισε πρόσφατα για να χρησιμοποιηθεί το προσωπικό σε άλλες κλινικές, αλλά και πάλι η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή, όπως δηλώνει στο GRTimes η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Ελένη Σιώτου.

“Λιποθυμάνε άνθρωποι από την υπερκόπωση”

Όπως λέει η κα. Σιώτου, τα υπόλοιπα εννέα κρεβάτια της Γ` ΜΕΘ, είναι πιθανό να λειτουργήσουν μέχρι και την Τετάρτη με τη συνδρομή γιατρών από την Αθήνα, ωστόσο κανείς δεν ξέρει που θα βρεθεί επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, καθώς το ήδη υπάρχον δεν επαρκεί και είναι εξαντλημένο.

“Λιποθυμάνε άνθρωποι από την υπερκόπωση. Δεν κουράστηκαν τώρα, αλλά εδώ και δύο χρόνια μάχονται στο πλευρό των ασθενών” αναφέρει, προσθέτοντας ότι από τους 70 εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή, οι περισσότεροι ήταν στα περιστατικά Covid και πως μόνο 5 άτομα ενδιαφέρθηκαν να εργαστούν ως επικουρικό προσωπικό, που ωστόσο πρόκειται για άτομα Δ.Ε από ΙΕΚ, χωρίς να μπορούν να στελεχώσουν κλινικές Covid.

Στο ίδιο κλίμα πίεσης βρέθηκε χθες Κυριακή και το 
νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη .

Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στα επείγοντα περιστατικά, ενώ για μια ακόμη φορά η εφημερία του νοσοκομείου έκλεισε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες και ασθενείς διασωληνωμένους σε άλλες μονάδες.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr o επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο, Χρήστος Παπαστεργίου, συνολικά έγιναν 42 εισαγωγές, ενώ περίπου 500 πολίτες επισκέφτηκαν τα ΤΕΠ — Covid και κοινής νοσηλείας.

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε στη Voria.gr πως και οι 25 κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες, ενώ άλλοι επτά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους. «Πάμε για τα περσινά και βάλε», σχολίασε, τονίζοντας πως τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι ανεπαρκή, ενώ ακόμα και αυτά που λαμβάνονται δεν τα τηρεί κανείς.

Πηγή: grtimes



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: