Κορονοϊός: Αρχιμανδρίτης κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους – “Έκρυβα το Άγιο Δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα”

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου μίλησε στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ για την Θεία Κοινωνία και τα μέτρα που έλαβε η Εκκλησία για τον κορονοϊό. “Δεν έκανα κάτι παράνομο” είπε χαρακτηριστικά.

Για την πρωτοβουλία του να κοινωνήσει πιστούς στα σπίτια τους, όσο οι εκκλησίες είναι κλειστές, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Δεν υπήρχε καμία υπουργική απόφαση που να απαγορεύει τη Θεία Κοινωνία. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Έκρυβα το Άγιο Δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα για να μην με καταδώσουν συμπλεγματικοί γείτονες”.

Και συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι “όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ, έτσι και ο ιερέας πήγαινε την πνευματική τροφή”.

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου τόνισε ότι “η Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική καταγραφή 2.000 χρόνων. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ιός από τη Θεία Κοινωνία. Τα μέλη της Εκκλησίας δεν φοβούνται ακόμα και τον θάνατο…”.

Να σημειωθεί ότι όταν ο -επίσης καλεσμένος της εκπομπής- Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε πως “είναι ανεύθυνο να λέει κάποιος ότι η πίστη σε προφυλάσσει από την ασθένεια”, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου αποχώρησε από την συζήτηση.

Ακούστε όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου

Υπενθυμίζουμε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, όταν και θα αρχίσει το πρώτο στάδιο άρσης των μέτρων, οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή, ενώ από την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, οι πιστοί θα μπορούν να μετάσχουν στη Θεία Λειτουργία.

Πηγή: newsit.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: