Κορωνοϊός – Άγιο Όρος: Σε κρίσιμη κατάσταση 85χρονος μοναχός

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης

Ανησυχία έχει προκαλέσει η διασπορά του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος, μετά την είδηση ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μονές και σκήτες.

Εκφράζονται φόβοι διασποράς του ιού παρά το γεγονός ότι το Άγιον Όρος έκλεισε τις πύλες του για κάποιο χρονικό διάστημα για τους προσκυνητές. Πιθανολογείται ότι τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν δεν ήταν επαρκή ή δεν τηρούνταν ευλαβικά.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει θορυβήσει τους μοναχούς. Η ιερά κοινότητα έχει περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού γίνεται θερμομέτρηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, η οποία τέθηκε σε καραντίνα, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη. Ένας μοναχός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι είναι πιο ήπια.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 85χρονος μοναχός από το Άγιον Όρος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από συμπτώματα που ανέπτυξε ενόσω βρισκόταν στη μονή Αγίου Παύλου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: