Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα σε όλη την Αττική για 2 εβδομάδες προτείνουν οι ειδικοί

Καθολικά στην Αττική τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τη Δευτέρα παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, η λίστα με τα μέτρα που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στην Αττική.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σύψα, τα αυστηρά μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλη την Αττική και όχι σε ορισμένους δήμους, αν και ο Βασίλης Κικίλιας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν τοπικά, ανάλογα με το ιικό φορτίο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Σύψας υπογράμμισε πως τα μέτρα που εισηγήθηκε η αρμόδια επιτροπή δεν σχετίζονται με τον αριθμό των κρουσμάτων ή τον δείκτη Ro, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει κάτω από το 1.

“Αυτό που μας οδηγεί στα νέα μέτρα είναι ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Αττική, όπως ο αριθμός των διασωληνώσεων, ο αριθμός των νοσηλειών, ο μεγάλος πληθυσμός και η πυκνότητα του πληθυσμού. Πρέπει προκαταβολικά να προστατεύσουμε τα σχολεία. Δεν πρόκειται για γενικευμένο lockodown, αλλά περιοριστικά μέτρα που αφορούν σε όλη την Αττική, οριζόντια σε όλη την Αττική”, είπε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα αναμένεται να ισχύσουν μέχρι τέλος του μήνα και μέχρι να υπάρξει κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων.

“Όσο πιο μεγάλος είναι ο άνθρωπος τόσο κινδυνεύει να είναι πιο σοβαρή η νόσος. Πρέπει να προλαμβάνουμε τις καταστάσεις. Εκτός από τις συρροές, υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Θα κάνουμε το παν να προστατεύσουμε τα σχολεία, για να μην κλείσουν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: