Κορονοϊός: 30 εργαζόμενοι σε πλατφόρμα της ExxonMobil στην Ισημερινή Γουινέα έχουν μολυνθεί

Τριάντα εργαζόμενοι σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου της ExxonMobil στα ανοικτά των ακτών της Ισημερινής Γουινέας – ή περίπου το ένα τρίτο του προσωπικού της – έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, ενημέρωσε χθες Τρίτη το Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Πετρελαίου, διευκρινίζοντας πως έχουν αποβιβαστεί και τεθεί σε καραντίνα υπό ιατρική παρακολούθηση στην πρωτεύουσα, την Μαλαμπό.

Η πώληση υδρογονανθράκων αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% των εσόδων από τις εξαγωγές του μικρού κράτους της κεντρικής Αφρικής· η ExxonMobil είναι ο κυριότερος ανάδοχος των δημοσίων συμβάσεων για την παραγωγή πετρελαίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Από τους 100 ανθρώπους που εργάζονται στην πλατφόρμα Serpentina, οι 30 διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί (…) τη 13η Απριλίου», εξήγησε ο Γκαμπριέλ Μπέγκα Ομπιάνγκ Λίμα, υπουργός Πετρελαίου, Ορυχείων και Μεταλλείων.

Οι εργαζόμενοι που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 τέθηκαν σε απομόνωση στο Μαλαμπό και παρακολουθούνται από ομάδα ιατρών, πρόσθεσε απλά ο υπουργός, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους.

Η παραγωγή της συγκεκριμένης πλατφόρμας της ExxonMobil, στο κοίτασμα Ζαφίρο, ανέρχεται σε περίπου 74.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τον Ομπιάνγκ Λίμα.

Πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, η Ισημερινή Γουινέα παρήγαγε περίπου 120.000 βαρέλια αργού την ημέρα.

Οι 30 εργαζόμενοι που μολύνθηκαν είναι υπήκοοι Ισημερινής Γουινέας, Φιλιππίνων, Ινδίας, Νότιας Αφρικής και Πακιστάν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του υπουργού Υγείας Σαλομόν Νγκέμα Ογουόνο.

Φωτογραφία αρχείου

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: