Κορωνοϊός : 25 νέα κρούσματα – 2.170 συνολικά – 101 νεκροί

Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 101, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 2.170, καθώς σήμερα επιβεβαιώθηκαν 25 νέα. Από αυτούς, οι 555 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 869 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους 101 θανόντες γυναίκες είναι οι 27, ενώ η μέση ηλικία όσων κατέληξαν είναι τα 73 χρόνια. Σχεδόν οι 9 στους 10 (89%) είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

Ακόμη, σε ΜΕθ νοσηλεύονται 76 άτομα, με μέση ηλικία τα 68 έτη. Από αυτούς, 17 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70.

Παράλληλα, 27 άτομα πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

«Καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, όσων νοσηλεύονται αλλά και όσων καταλήγουν από επιπλοκές», είπε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως ο αριθμός διασποράς στη χώρα μας (R0) είναι κάτω από ένα, γεγονός που σημαίνει πως στην πατρίδα μας «ο κορωνοϊός περιορίζεται».

Διαβάστε ακόμη: Μπορεί ο κορωνοϊός να μεταφερθεί μέσω του αέρα; Τι λένε οι επιστήμονες

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: