Κορωνοϊός: 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Κλείνουν εμπορικά κέντρα και καταστήματα εστίασης

Στα 190 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, 72 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μέσα σε μία μόνο ημέρα, με τα 36 να είναι υπό διερεύνηση. Έντεκα είναι τα λεγόμενα «ορφανά», τα 9 στην Αττική, ενώ τα 5 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα, ενισχύονται τα έκτακτα μέτρα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καθώς κλείνουν για 15 ημέρες όλα τα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καφέ-μπαρ και καφετέριες (εξαιρούνται τα delivery και take-away), η εστίαση, οι βιβλιοθήκες, οι χώροι άθλησης (εκτός των ανοιχτών χώρων μεμονωμένης άθλησης) και τα κέντρα αισθητικής.

Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, ζαχαροπλαστεία χωρίς καρέκλες και τραπέζια), λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιοι μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

 

 

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: