Κορονοϊός: 1.190 κρούσματα σήμερα 16/12 – 85 νέοι θάνατοι, στους 552 οι διασωληνωμένοι

Τα 1.190 φτάνουν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Τετάρτη 16/12, ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 85. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι είναι 552.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Σήμερα ανακοινώνουμε 1190 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 127557, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5163 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36669 (28.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 768 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3870 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1556 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τα έντυπα για το εμβόλιο του κορονοϊού: Οι 8 ερωτήσεις πριν εμβολιαστούμε

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κυβερνητική προετοιμασία για τον εθνικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και το διαδικαστικό σκέλος που θα ακολουθείται από τους πολίτες τη στιγμή που θα κλειστεί το ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής του.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζονται τα νοσοκομεία, γιατί οι υγειονομικοί υπάλληλοι αποτελούν την πρώτη ομάδα – στόχου και θα εμβολιαστούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι ευπαθείς ομάδες και ο υπόλοιπος πληθυσμός θα εμβολιάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής τους και στη συνέχεια θα απαντούν γραπτώς σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, προκειμένου λάβουν οι ειδικοί τις σχετικές πληροφορίες και να εξεταστεί αν όντως πρέπει γιατροί, νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας μπορούν να προχωρήσουν στην εν λόγω ιατρική πράξη.

Έτσι, αφού ο πολίτης συμπληρώσει το ονοματεπώνυμό του και την ημερομηνία, στη συνέχεια με «Ναι», «Όχι» ή «Δεν ξέρω» θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως, «αισθάνεστε αδιάθετος σήμερα;», «Έχετε κάποια γνωστή αλλεργία σε φάρμακα, τρόφιμα, κάποιο συστατικό εμβολίου ή στο καουτσούκ;» ή «Είστε υπό μακροχρόνια αγωγή με αντιπηκτικά ή ασπιρίνη;» και «Έχετε διαγνωστεί με COVID-19;».

Στο έντυπο υπάρχει και η εξής σημαντική διευκρίνιση: Σε περίπτωση που κάποιο άτομο απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα «Ναι» αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι αντενδείκνυται ο εμβολιασμός.

Ειδική φόρμα συγκατάθεσης

Η δεύτερη φόρμα αφορά σε πολίτες που δεν δύνανται να δώσουν προφορικά τη συγκατάθεσή τους για τον εμβολιασμό τους, όπως άτομα με νοητική υστέρηση, πάσχοντες από άνοια ή νόσο Αλτσχάιμερ και πάσχοντες από ψυχικές παθήσεις στους οποίους έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης.

Πρόκειται για τη «Συγκατάθεση Εμβολιασμού μετά από Ενημέρωση» την οποία συμπληρώνει είτε ο δικαστικός συμπαραστάτης, είτε το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον (σύζυγος και συγγενείς εξ αίματος πρώτου βαθμού) του ασθενή.

Στη συνέχεια το υγειονομικό προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου συμπληρώνει το τρίτο μέρος της ειδικής αυτής φόρμας, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο ασθενής δεν είναι σε θέση να δώσει μόνος του τη συγκατάθεσή του και το έκανε κάποιος άλλος νομίμως γι” αυτόν.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσοχοΐδης για Δυτική Αττική: Αν χρειαστεί θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι

Υπόθεση Παντελίδη: Με μηνύσεις απαντούν η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη

Τα Χριστούγεννα τρομάζουν τον ΠΟΥ: Φοβάται νέο κύμα covid-19 στις αρχές του 2021

Κοντά σε ολικό lockdown η Κοζάνη – Εσπευσμένα αύριο στην περιοχή ο Χρυσοχοΐδης

Ποιοι κερδίζουν την έκπτωση 80% στα ενοίκια Ιανουάριο και Φεβρουάριο

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: