Kοροναϊός: «Θα χρειαστούν 8-10 μήνες για το εμβόλιο»

Οκτώ με 10 μήνες θα χρειαστούν για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κοροναϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο τον ρώσο υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

«Σήμερα η διαδικασία της ανάπτυξης ενός εμβολίου δεν είναι μια σύντομη χρονική περίοδος. Ένα εμβόλιο αναπτύσσεται για τουλάχιστον οκτώ με δέκα μήνες, αυτό είναι μόνο το αρχικό στάδιο χωρίς τις κλινικές δοκιμές» δήλωσε ο Μουράσκο.

Εν τω μεταξύ ο ΠΟΥ είπε ότι «δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες εναντίον αυτού του 2019-nCoV».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Ταρίκ Ζασάρεβιτς όταν ρωτήθηκε για την πληροφορία που βγήκε νωρίτερα ότι βρετανός επιστήμονας, που ηγείται της έρευνας για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κοροναϊού, έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη διαδικασία αυτή, μειώνοντας μέρος του χρόνου που συνήθως απαιτείται από 2-3 χρόνια σε μόλις 14 ημέρες.

Ιταλία: πιθανές επιπτώσεις ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων στον τουρισμό

Στο μεταξύ, η επιδημία του νέου κοροναϊού μπορεί να έχει επιπτώσεις ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην τουριστική δαπάνη κατά το 2020 στην Ιταλία, σύμφωνα με μελέτη για τον εν λόγω τομέα, στον οποίο οφείλεται το 5% του ιταλικού ΑΕΠ.

Το ιταλικό Ινστιτούτο Demoskopika υπολόγισε σε 4,7 εκατομμύρια τον αριθμό των τουριστών που μπορεί να μην πάνε για διακοπές στην Ιταλία, αριθμός που αντιπροσωπεύει 14,6 εκατομμύρια λιγότερες διανυκτερεύσεις.

Πρόκειται για τουρίστες προερχόμενους από την Κίνα, αλλά και από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέσσερις περιφέρειες -Βενετία, Τοσκάνη, Λάτιο (περιφέρεια της Ρώμης) και Λομβαρδία (Μιλάνο, λίμνες Κόμο, Γκάρντα και Ματζόρε)- είναι αυτές που θα πληγούν περισσότερο, καθώς θα υποστούν το 70% της πτώσης της τουριστικής δαπάνης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, σουβενίρ…).

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: