Κοροναϊός: Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη – Αρνητικός στον ιό ο 60χρονος

Έληξε ο συναγερμός για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού 2019-nCoV στη Θεσσαλονίκη, αφού το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης για τον θανατηφόρο ιό που διενήργησε το Ινστιτούτο Παστέρ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ήταν αρνητικό.

Ο 62χρονος Έλληνας, που εισήχθη την Πέμπτη στον ένα εκ των δύο θαλάμων αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κινητοποίησε το νοσηλευτικό ίδρυμα, το Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το υπουργείο Υγείας. Εκτιμήθηκε πως το περιστατικό ήταν σοβαρό, έχοντας ιστορικό ταξιδιού το τελευταίο 20ήμερο στην πόλη Γουχάν της Κίνας, εκεί ακριβώς όπου ξέσπασε η επιδημία του νέου κοροναϊού αλλά και γιατί ο άνδρας είχε εκδηλώσει ήπια συμπτώματα που παρέπεμπαν στη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος ιός.

Από τον ασθενή ελήφθη δείγμα, το οποίο εστάλη χθες το βράδυ από το ΑΧΕΠΑ στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Αν το δείγμα θα ήταν θετικό, ο 62χρονος θα συνέχιζε να νοσηλεύεται μέχρι την αποθεραπεία του ενώ θα διαμορφώνονταν εκ νέου οι οδηγίες και η παρακολούθηση των προσώπων με τα οποία βρισκόταν σε επαφή μετά την επιστροφή του από την Κίνα. Στόχος τότε θα ήταν να ανακοπεί μία δευτερογενής μετάδοση, δηλαδή ένα νέο κρούσμα στην Ελλάδα με μετάδοση από τον 62χρονο ασθενή.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: