Κόπηκες και λέρωσες τα ρούχα σου; Δες πώς θα τα καθαρίσεις

Ποια από μας δεν έχει τύχει να δει έναν λεκέ από αίμα στο φόρεμα ή στο μπλουζάκι που φοράει; Μια πληγή την οποία έχουμε γδάρει ή ακόμα και μια στιγμή που μαγειρεύουμε και χρησιμοποιούμε το μαχαίρι είναι αρκετή για να «ποτίσει» το ρούχο μας με αίμα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν συχνό λεκέ, τον οποίο, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να «εξολοθρεύσουμε» όσο πιο σύντομα γίνεται. Κι αυτό, γιατί όσο πιο πολλή ώρα μείνει το αίμα πάνω στο ρούχο, τόσο πιο δύσκολο είναι να το καθαρίσουμε.

Υπάρχουν, όμως, τρεις φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να αντιμετωπίσεις τον επίμονο λεκέ του αίματος: με αλατόνερο, με οδοντόκρεμα και με ξύδι.

Αλατόνερο

Κόπηκες και λέρωσες τα ρούχα σου; Δες πώς θα τα καθαρίσεις

Το αλατόνερο είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, εάν ο λεκές από αίμα είναι νωπός. Βάλε το λεκέ κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, ώστε να αφαιρεθεί μια ποσότητα αίματος. Στη συνέχεια, φτιάξε μια πάστα από αλάτι και νερό, βάλ’ τη στο λεκέ και τρίψε καλά. Εάν χρειαστεί, πρόσθεσε περισσότερο αλάτι και μόλις ο λεκές φύγει, ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Οδοντόκρεμα

Κόπηκες και λέρωσες τα ρούχα σου; Δες πώς θα τα καθαρίσεις

Για να αφαιρέσεις έναν ξεραμένο λεκέ από αίμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οδοντόκρεμα. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα πάνω στο λεκέ και άφησέ τη να ξεραθεί. Στη συνέχεια, βρέξε το ύφασμα με κρύο νερό για να φύγει η οδοντόκρεμα και χρησιμοποίησε λίγο σαπούνι με νερό για να αφαιρεθεί εντελώς. Εάν χρειάζεται, επανάλαβε τα ίδια βήματα.

Ξύδι

Κόπηκες και λέρωσες τα ρούχα σου; Δες πώς θα τα καθαρίσεις

Μια άλλη εναλλακτική, εάν ο λεκές από αίμα είναι ακόμα φρέσκος, είναι να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι. Το ξύδι είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φυσικά υλικά για το καθάρισμα του σπιτιού. Στην περίπτωσή μας, λοιπόν, ξέπλυνε το ρούχο με κρύο νερό και στη συνέχεια ρίξε πάνω στο λεκέ ξύδι. Άφησέ το να μουλιάσει περίπου για 5-10 λεπτά. Έπειτα, τρίψε λίγο το λεκέ με το χέρι σου ενώ ξεπλένεις το ύφασμα κάτω από κρύο νερό. Εάν χρειαστεί, μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, έχε στο νου σου ότι το ξύδι είναι ένα σχετικά δυνατό υλικό, επομένως μην το ριψοκινδυνέψεις εφαρμόζοντάς το στα ευαίσθητα υφάσματα, διότι μπορεί να αλλοιωθούν.

Διάβασε ακόμα: Έπεσε σάλτσα ντομάτας στον καναπέ σου; Δες πώς θα καθαρίσεις τον λεκέ

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: