Κωνσταντίνος Παπανικόλας: Η τελευταία επιθυμία – «Δεν θέλω να με πάρουν από το σπίτι μου»

«Δεν θέλω να με πάρουν ο Διονύσης, ούτε οι συγγενείς, ούτε ο Παπαμέτης από το σπίτι μου» είναι τα λόγια του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, λίγο καιρό πριν πεθάνει.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Mega, εμφανώς καταβεβλημένος από τα σοβαρά προβλήματα υγείας, ο επιχειρηματίας και μέτοχος του Kontra Channel επικοινωνούσε την τελευταία επιθυμία του. Να παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του στη δομή που ο ίδιος δημιούργησε στον Ωρωπό.

«Δεν θέλω να με πάρουν ο Διονύσης, ούτε οι συγγενείς από το σπίτι μου με δικαστική συμπαράσταση. Δεν το επιτρέπω αυτό. Έχω επιλέξει τον φίλο μου τον Σπύρο Λαμπίρη να με φροντίζει» έλεγε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας.

Δείτε το βίντεο


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csinnfinhaa9)

Τα αδέλφια του όμως, το μεσημέρι της Παρασκευής τον απομάκρυναν με προσωρινή δικαστική απόφαση από το ιδιόκτητο θεραπευτήριο του Ωρωπού και με ασθενοφόρο τον μετέφεραν όπως λένε σε ιδιωτική κλινική.

«Η προσωρινή διαταγή, η οποία χορηγήθηκε την Μ. Πέμπτη και όρισε ότι δικαστικός συμπαραστάτης θα είναι ο αδελφός του ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις» δήλωσε δικηγόρος αδελφών Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιες είναι οι αποφάσεις τις οποίες έπρεπε να πάρει ο Παπανικόλας και γι’ αυτό έπρεπε να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση τον τελευταίο μήνα, ενώ η κατάσταση υγείας του ήταν σταθερή τα τελευταία χρόνια» δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Στέλιος Σούρλας.

Ο δικηγόρος των αδελφών πάντως ξεκαθάρισε στο Mega πως ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε πολλά χρέη να τους κληροδοτήσει κι επομένως δεν υπήρχε κανένα οικονομικό όφελος. Αντιθέτως το μοναδικό κίνητρο για την μεταφορά του σε ιδιωτική κλινική αφορούσε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.

Ο Στέλιος Σούρλας πάντως, που ήταν δικηγόρος του κ. Παπανικόλα όλα αυτά τα χρόνια εξήγησε πως τα σχεδόν 40 ακίνητα που διέθετε, το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του Kontra Channel και η τηλεοπτική άδεια στο όνομά του δεν θεωρούνται διόλου ευκαταφρόνητα περιουσιακά στοιχεία.

«Υπήρχαν χρέη αλλά αν δει κανείς στο κτηματολόγιο τα ακίνητα θα πάθει σοκ καθώς είχε τεράστια ακίνητη περιουσία».

Μέσα στα 40 ακίνητα που εμφανίζεται να έχει στο κτηματολόγιο είναι και ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και αυτό το κέντρο στον Ωρωπό που διαθέτει πάνω από 50 δωμάτια.

Η μήνυση σε συγγενή και το πληρεξούσιο στον συνεργάτη

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: