Κομοτηνή: Σημαντικό επίδομα για τον άντρα που ζυγίζει 400 κιλά – “Έπιασε τόπο” η κινητοποίηση

Από εδώ και στο εξής, με περίπου 730 ευρώ θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός της οικογένειας του Σερίφ Σαχίν από τον Ήφαιστο της Κομοτηνής, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο λόγω της κατάστασής του. Ο ίδιος ζυγίζει περίπου 400 κιλά και είναι παντελώς καθηλωμένος στο σπίτι του μη μπορώντας πλέον ούτε καν να αυτοεξυπηρετηθεί.

“Έπιασαν τόπο” οι κινητοποιήσεις

Μετά τις προσπάθειες που συντόνισε ο «συνήγορος των ΑμεΑ» Ανδρέας Μπαρδάκης, ο Σερίφ Σαχίν κατάφερε να λάβει το μηνιαίο «εξωιδρυματικό επίδομα» από τον ΕΦΚΑ που φτάνει περίπου τα 730 ευρώ.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο κ. Μπαρδάκης εξήγησε ότι «το επίδομα αυτό χορηγείται όταν υπάρχει παραπληγία ή άλλου τύπου πάθηση που προκαλεί τα ίδια συμπτώματα με την παραπληγία. Η περίπτωση του κου Σαχίν Σερίφ είναι εξαιρετική περίπτωση».

Ελπίδα μετά την απόγνωση

«Είναι τύπου σύνταξη. Υπάρχει και κάτι αντίστοιχο από την πρόνοια, απλά το επίδομα παραπληγίας το δικαιούνται οι συνταξιούχοι του δημοσίου και οι άποροι και το εξωϊδρυματικό το δικαιούνται οι ασφαλισμένοι στους ασφαλιστικούς φορείς. Για όσους δεν γνωρίζετε, ο κ. Σαχίν είχε εργαστεί στο παρελθόν και είχε ένσημα», συμπλήρωσε.

Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του κου Σαχίν είναι να μεταβεί στο Ρίο της Πάτρας, καθώς στο νοσοκομείο της συγκεκριμένης πόλης υπάρχει ομάδα γιατρών που μπορεί να ασχοληθεί επισταμένα με την περίπτωσή του.

«Το εξωϊδρυματικό επίδομα είναι περίπου 730 ευρώ το μήνα, πράγμα που πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει αν θελήσει να πάει να δει αν μπορεί να κάνει θεραπεία όπως του είχε προταθεί πριν από κάποια χρόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπως μας είχε προτείνει και πριν μερικά χρόνια ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Να κάνει το λεγόμενο ‘δαχτυλίδι’, αλλά πρέπει να χάσει τουλάχιστον 100 κιλά πριν κάνει οποιαδήποτε επέμβαση και εκεί υπάρχει ομάδα γιατρών που μπορεί να τον αναλάβει και να τον παρακολουθήσει. Το έξοδο θα του το κάλυπτε το εξωϊδρυματικό επίδομα. Θα μπορούσε ίσως και η γυναίκα του να πάει εκεί και να βρει ένα μικρό σπιτάκι για να τον βοηθάει», λέει ο κος Μπαρδάκης.

Η γραφειοκρατία και η επιμονή

Όπως αναφέρει το xronos.gr, για να καταφέρει ο κ. Σαχίν να καταστεί δικαιούχος του συγκεκριμένου επιδόματος χρειάστηκε να διανυθεί μια μεγάλη «γραφειοκρατική απόσταση» και αυτό θα ήταν αδύνατον αν δεν υπήρχε η συνεργασία πολλών ανθρώπων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: