Κομοτηνή: Παιδί βρέθηκε μόνο του σε παιδική χαρά – Οι γονείς του το εξανάγκαζαν να ζητιανεύει

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δημότης της Κομοτηνής εντόπισε σε παιδική χαρά ένα 9χρονο παιδί να είναι μόνο του, απροστάτευτο και αβοήθητο.

Το παιδί ήταν καταβεβλημένο και εμφανώς ταλαιπωρημένο, ενώ, σύμφωνα με την μαρτυρία του, φοβόταν να γυρίσει σπίτι γιατί αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, μόλις επέστρεφε θα δεχόταν επίθεση από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας.

Ο άντρας φέρεται να κακοποιούσε συστηματικά το παιδί με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας, εάν εκείνο δεν είχε καταφέρει να φέρει ζητιανεύοντας στους δρόμους αρκετά χρήματα.

Όπως είπε ο 9χρονος, δεν ήθελε να ζητιανεύει, ενώ είχε ζητήσει πολλές φορές από τη μητέρα και τον σύντροφό της να τον στείλουν στο σχολείο αλλά εκείνοι δεν του το επέτρεπαν.

Σύμφωνα με τον “Χρόνο”, η 30χρονη μητέρα και ο 25χρονος σύντροφός της συνελήφθησαν “διότι, νυχτερινές ώρες, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κομοτηνής, βρέθηκε μόνος και αβοήθητος ο ανήλικος γιος τους, ηλικίας 9 ετών”.

Επικαλούμενος την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνα Μελισσάρη, ο “Χρόνος” σημειώνει πως η οικογένεια είναι πολυμελής, με εννιά παιδιά, Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη. Από το 2010 κιόλας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο και μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας. Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης.

Πρωτοφανές ήταν και το περιστατικό εγκατάλειψης ανήλικου τέκνου, από πλευράς μητέρας, όταν το 2015 είχε εγκαταλείψει την 11χρονη κόρη της δίπλα σε ένα περίπτερο. Τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για άλλες υποθέσεις, έχουν υπάρξει συνολικά τρεις καταδικαστικές υποθέσεις εις βάρος της μητέρας, από τα δικαστήρια Καβάλας και Κομοτηνής.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την επισταμένη έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από το νοσηρό αυτό οικογενειακό περιβάλλον. Ύστερα από την απομάκρυνση του 9χρονου, και ένας 5χρονος γιος της οικογένειας, απομακρύνθηκε από την οικογένεια, ενώ γίνεται κι έρευνα για τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως έχουν κρύψει η μητέρα και ο σύντροφος είτε σε συγγενείς είτε σε γνωστούς.

Τα δύο παιδιά φιλοξενούνται προσωρινά στο Σισμανόγλειο, ελλείψει ενδιάμεσης δομής φιλοξενίας, μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμο ίδρυμα που θα τα φιλοξενήσει, περιθάλψει και προσφέρει ασφαλές καταφύγιο και ζωή με μέλλον.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: