Κομισιόν: Το αίτημα προς τον EMSA κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου

Ο Κάρλος M. Γκορδεχουέλα, εκπρόσωπος του επιτρόπου για τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, δήλωσε πως το ελληνικό αίτημα προς τον EMSA (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα) κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Βελγίου) της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου.

Όπως τόνισε, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ERCC) έλαβε αίτημα για την κινητοποίηση απορρυπαντικού πλοίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).

«Περίπου τρεις ώρες αργότερα ο EMSA μίσθωσε ένα απορρυπαντικό πλοίο και περίπου στις 9.30 π.μ. (ώρα Βελγίου) λάβαμε επιβεβαίωση ότι το πλοίο αυτό βρισκόταν ήδη στην περιοχή και είχε ξεκινήσει τις εργασίες απορρύπανσης», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσα ειδικά εξοπλισμένα πλοία του EMSA ήταν διαθέσιμα τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν αίτημα βοήθειας, ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και παρέπεμψε στον Οργανισμό. «Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλες οι ανάγκες των ελληνικών αρχών ικανοποιήθηκαν», υπογράμμισε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: