Κομισιόν: Ανεπαρκής η κατάσταση στα κέντρα προσφύγων – Ευθύνη των ελληνικών αρχών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της εκπροσώπου της Νατάσας Μπερτό, χαρακτήρισε ανεπαρκή την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει τις παρούσες συνθήκες των κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η κ. Μπερτό ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση είναι ανεπαρκής. Μάλιστα, προσέθεσε ότι «η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, και πως παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές.

Ακόμη, ανέφερε πως η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει «οικονομική και τεχνική στήριξη», τόνισε.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: