Κολοκυθάκια γεμιστά στην γάστρα !!!

 

·
«ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ….ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!! .»Ένα πεντανόστιμο καλοκαιρινό φαγακι γεμάτο αρώματα….!!!!!

Υλικά
750 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κούπα ρύζι γλασε
12 μεγάλα κολοκύθια για γέμισμα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 καρότο τριμμένο στο χοντρό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 χούφτα γεμάτη φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 χούφτα γεμάτη μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. λάδι
3 ποτήρια γεμάτα νερό
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα αυγολέμονο
Το ζωμό από τα κολοκυθάκια
2 κ.σ κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
Χυμό από 1 1/2 λεμόνι 

.

Εκτέλεση
Πλένω και αδειάζω τα κολοκυθάκια μου με ένα μικρό κουτάλι.
( Την ψυχα δεν την πετάω ….μπορώ να φτιάξω ωραιότατη κολοκυθόπιτα).
Ψιλοκόβω όλα τα μυρωδικά μου  τα ανακατεύω και τα κρατώ στην άκρη.
Σε μια λεκάνιτσα ζυμωνώ τον κιμά με το τριμμένο κρεμμύδι,το καρότο , το ρύζι , λίγο λάδι , αλάτι , πιπέρι και μια χούφτα από τα μυρωδικά που έχω ψιλοκοψει κι έχω ανακάτεψει.
Γεμίζω τα κολοκυθάκια μου και τα στρώνω στη γάστρα.
Κόβω σε φετουλες 2 καροτάκια επιπλέον και βάζω ενδιάμεσα από τα κολοκύθια.
Ψιλοκοβω και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πασπαλιζω με τα υπόλοιπα μυρωδικά , αλατοπιπερωνω , περιχυνω με το λάδι, προσθέτω το νερό σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω σε προθέρμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου.
Δοκιμάζω να έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια μου.
Βγάζω από το φούρνο.
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζω τη σάλτσα.
Αφαιρώ όλο το ζωμό από το φαγητό με μια κουτάλα και τον γυρίζω στο κατσαρολακι.
Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρώς τους κρόκους , προσθέτω το κορν φλάουρ που έχω διαλύσει σε λίγο κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζεστό ζωμό.
Σε μετρια φωτιά δένω τη σάλτσα.
Σερβίρω τα κολοκυθάκια και περιχυνω με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ. Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: