Κόλαση φωτιάς στη Λέσβο: Στις φλόγες το ΚΥΤ Μόριας – Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους, 35 θετικοί στον κορονοϊό

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στη Λέσβο καθώς το νησί δοκιμάζεται από τρεις μεγάλες φωτιές. Στη Μόρια κοντά στο ΚΥΤ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ενώ ήχησαν και οι καμπάνες.

Συγκεκριμένα, σε πύρινη κόλαση μετατράπηκε η μεταναστευτική δομή της Μόριας στη Λέσβο, όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, μετανάστες και πρόσφυγες πυροδότησαν δεκάδες εστίες φωτιάς περιμετρικά του ΚΥΤ.

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολό του, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Κάποιοι από αυτούς, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό της Μόριας κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.

Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Bye Bye Moria

Bye bye Moria are saying these refugees. Everything is on fire and people tray to escape now.So soon we will have 13.000 homeless refugees on this island whose belongings are burned.After Moria Lesvos will go down.Moria finish,…Moria destroyed,….We are also getting reports that Moria residents who are trying to escape are being pushed back and attacked by locals,…

Δημοσιεύτηκε από Stand by me Lesvos στις Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Τα μεσάνυχτα, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινήθηκε προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους από το να μπουν στην πόλη.

Μεγάλη φωτιά και εντός του ΚΥΤ… Καίγονται κοντέινερ…Οι πυροσβέστες λιθοβολούνται, οι εστίες πολλαπλασιάζονται, σειρήνες μέσα στη νύχτα, σκυλιά γαβγίζουν, κάτοικοι ανάστατοι…Η περιοχή πληρώνει το τίμημα της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, της αναλγησίας στο όνομα των συμφερόντων, του λαικισμού και των προσωπικών φιλοδοξιών. ΝΤΡΟΠΗ…

Δημοσιεύτηκε από Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων στις Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Άλλα δύο πύρινα μέτωπα στη Λέσβο

Ωστόσο, άλλα δύο μέτωπα ξέσπασαν το βράδυ στη Λέσβο. Το ένα μέτωπο είναι κοντά στη Ξηρολίμνη, στον παλιό δρόμο Βατούσας – Σκαλοχωρίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να μην απειληθεί το Τυροκομείο Ρόδου.

Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο μέτωπο, προς την Άντισσα.

Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλλονή, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τη Μυτιλήνη.

Στη Βατούσα άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: