«Κόκκινος συναγερμός» και στην Ελλάδα για χτύπημα των τζιχαντιστών!

Στη βαθμίδα 2 αναβαθμίζουν το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας από μέλη του ISIS στην Ελλάδα στελέχη μυστικών και αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών κρατών. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των κλειστών συνόρων και του ενδεχόμενου εγκλωβισμού στρατολογημένων μελών του στη χώρα μας. Όλα αυτά ενώ στιςΒρυξέλλες επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ, με τις αστυνομικές αρχές να πέφτουν από την μία γκάφα στην… άλλη και μετά στην επόμενη…

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, μέχρι πρότινος η Ελλάδα βρισκόταν στο επίπεδο 1 στη σχετική ευρωπαϊκή έκθεση εκτίμησης κινδύνου, αλλά ανέβηκε «σκαλί» μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι ευρωπαϊκές μυστικές και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν να αρκούνται σε διαπιστώσεις, διατηρώντας τον υπηρεσιακό «εγωισμό» και τα στεγανά στη διοχέτευση πληροφοριών σε αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ακόμη και μετά το δεύτερο αιματοκύλισμα στις Βρυξέλλες, τέσσερις μόλις μήνες μετά από αυτό του Παρισιού, οι βελγικές αρχές δεν έχουν ενημερώσει για τα στοιχεία των δραστών που έχουν ταυτοποιήσει ότι έδρασαν στην πρωτεύουσά τους και προς το παρόν δεν έχουν ζητήσει κάτι από τις αντίστοιχες ελληνικές, για την περίπτωση που και αυτοί είχαν διέλευση ή παραμονή στη χώρα μας.

«Καμπανάκια»

«Με κλειστά τα ευρωπαικά σύνορα, κανείς δεν μποεί να αποκλείσει την εκδήλωση επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας τζιχαντιστής που έχει έρθει από τις εμπόλεμες ζώνες δεν μπορεί να σχηματίσει πυρήνα που θα ανοίξει πυρ σε κάποιο ξενοδοχείο ελληνικού νησιού, όπου έχουν καταλύσει ξένοι τουρίστες; Κανείς«, δήλωναν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την ίδια περίοδο, είχαν προβεί στην εκτίμηση της απότομης έλευσης και εγκλωβισμού μεταναστών στη χώρα μας, κάτι που μεγέθυνε τον κίνδυνο δημιουργίας πυρήνων τζιχαντιστών και πιθανής εκδήλωσης αιματηρών επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων ή σε ξενοδοχεία όπου καταλύουν αλλοδαποί τουρίστες.

Μετά το νέο αιματοκύλισμα στις Βρυξέλλες, τα ίδια στελέχη φοβούνται ακόμη περισσότερο τυχόν επικίνδυνες ζυμώσεις σε κέντρα φιλοξενίας και χώρους με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο. Μέχρι πρότινος στρατολογημένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους είχαν βρει στη χώρα μας το… διάδρομο διέλευσης προς την Ευρώπη μέσω δουλεμπορικού διαύλου στο νησί της Λέρου.

Σήμερα, η πιθανότητα εγκλωβισμού κάποιου στρατολογημένου ή «απογοητευμένου» που έλκεται από τις ενέργειες του ISIS προκαλεί κινδύνους δημιουργίας πυρήνα με απρόβλεπτες συνέπειες. Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει βάσιμη πληροφορία τέτοιου κινδύνου ή ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης ανάλογου βαθμού, ωστόσο κρίνουν αναγκαία την ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου για την αύξηση των πιθανοτήτων πρόληψης και αποτροπής.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να προλάβουμε την έλευση ενός ακραίου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, ο οποίος, εγκλωβισμένος εδώ, έχει αποφασίσει τη δημιουργία «πυρήνα» στο εσωτερικό μας στρατολογώντας πρόθυμα και θρησκευτικά φανατισμένα άτομα«, δηλώνει Αξιωματικός της Αστυνομίας.

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: