Κόκκινο φως για τον κορονοϊό: Η επαναφορά Τσιόδρα και η παρέμβαση Μητσοτάκη

Στις 26 Μαΐου, όταν σταμάτησε η καθημερινή απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό και επικρατούσε γενικότερα η αίσθηση ότι η χώρα είχε βγει νικήτρια από την πρώτη τουλάχιστον φάση της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε προειδοποιήσει πως όταν εμφανιστούν ξανά μαζί με τον επικεφαλής της επιτροπής ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα, τα πράγματα θα είναι και πάλι σοβαρά.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Αυτή η ώρα ήρθε χθες, καθώς το R προσεγγίζει το 1 (εάν το ξεπεράσει θα μιλάμε για νέο κύμα πανδημίας) και έτσι αποφασίστηκε στις 6 το απόγευμα το γνωστό δίδυμο να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες για να ανάψει, όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, κόκκινο φως και να επιστήσει την προσοχή ιδίως των νέων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καθηγητής τόνισε δις ότι κινδυνεύουν και οι νέοι από τον κορονοϊό, ενώ πάντα μειλίχιος απάντησε κομψά στα ερωτήματα εάν διαφωνεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι επιστήμονες και πολιτεία δεν είναι σε διαμάχη αλλά από κοινού προσπαθούν να λύσουν μία εξίσωση με πολλές μεταβλητές και με μεγάλο κόστος για την οικονομία.

Η επανεμφάνιση Τσιόδρα είχε ως στόχο να σταματήσει και η φημολογία περί απόσυρσης του λόγω διαφωνιών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση των μέτρων από μερίδα πολιτών.

Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θα λάβουν μέρος βεβαίως και στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Κίμωνας Δρακόπουλος, αρμόδιος για το αλγοριθμικό σύστημα εποπτείας της πανδημίας.

Πρόκειται για την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα για την παρακολούθηση και αξιολόγηση των εξελίξεων. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη όμως θα αποτελέσει και αφορμή για νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα δήλωση του κ.Μητσοτάκη on camera από την τηλεδιάσκεψη, με την οποία θα στείλει και εκείνος εμμέσως το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται όμως να προβεί σε «διάγγελμα» όπως στην αρχή της πανδημίας.

Τσιόδρας- Χαρδαλιάς εν τω μεταξύ απέκλεισαν και επισήμως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown και ειδικότερα την επαναφορά των SMS στο 13033 για άδεια μετακίνησης, εκτιμώντας ότι θα έκανε μεγαλύτερο κακό παρά καλό σε αυτή τη φάση. Αντίθετα εστίασαν στην πειθώ και αυτό το νόημα είχε η επαναφορά της απογευματινής ενημέρωσης και η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: