Κοκκινιστό με πιλάφι !!!

Το φαγητό που αρέσει σε όλους χωρίς πολύ κόπο !!!

Υλικά μερίδες 4

1 κιλό μοσχάρι στρογγυλό κομμένο σε μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο

λίγη σκόνη σκόρδου

λίγη σκόνη τζίνζερ

2 κουταλιές της σούπας πελτέ κύκνος

αλάτι πιπέρι

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

λίγη ζάχαρη

 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το κρέας αφού πρώτα το πλύνουμε και στο στραγγίξουμε πολύ καλά ή το σκουπίσουμε.

Το γυρνάμε 5 λεπτάκια με ξύλινη κουτάλα .

Προσθέτουμε και τις δυό κουταλιές πελτέ κατ ευθείαν αδυάλυτο και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε το πιπέρι την σκόνη τζίντζερ την σκόνη σκόρδου την λίγη ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια .




Εχουμξε βράσει νερό και το προσθέτουμε τόσο όσο να το σκεπάζει αρκετά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 1 ώρα.

Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το αλάτι.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί με ξεσκέπαστην κατσαρόλα τόσο χρόνο όσο να δούμε να δέσει η σάλτσα με δυνατή φωτιά .θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά.


Πιλάφι

Χρησιμοποιώ αυτό το ρύζι γιατί είναι πολύ αρωματικό .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο κίτρινο ρύζι σας αρέσει

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1+1/2 ποτήρια του νερού ρύζι

λίγο αλάτι ή αν θέλετε ένα κύβο

πιπέρι

4 +1/2 ποτήρια του νερού νερό

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί .

Αδειάζουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά .

Προσθέτουμε το νερό το αλάτι ή κύβο το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Η δοσολογία είναι ακριβώς για σπυρωτό ρύζι.Καλή όρεξη !!!



 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: