Υλικά μερίδες 4
1 κιλό μοσχάρι στρογγυλό κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
λίγη σκόνη σκόρδου
λίγη σκόνη τζίνζερ
2 κουταλιές της σούπας πελτέ κύκνος
αλάτι πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγη ζάχαρη
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το κρέας αφού πρώτα το πλύνουμε και στο στραγγίξουμε πολύ καλά ή το σκουπίσουμε.
Το γυρνάμε 5 λεπτάκια με ξύλινη κουτάλα .
Προσθέτουμε και τις δυό κουταλιές πελτέ κατ ευθείαν αδυάλυτο και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε το πιπέρι την σκόνη τζίντζερ την σκόνη σκόρδου την λίγη ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια .
Εχουμξε βράσει νερό και το προσθέτουμε τόσο όσο να το σκεπάζει αρκετά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 1 ώρα.
Ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το αλάτι.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί με ξεσκέπαστην κατσαρόλα τόσο χρόνο όσο να δούμε να δέσει η σάλτσα με δυνατή φωτιά .θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά.
Πιλάφι
Χρησιμοποιώ αυτό το ρύζι γιατί είναι πολύ αρωματικό .
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο κίτρινο ρύζι σας αρέσει
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1+1/2 ποτήρια του νερού ρύζι
λίγο αλάτι ή αν θέλετε ένα κύβο
πιπέρι
4 +1/2 ποτήρια του νερού νερό
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί .
Αδειάζουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά .
Προσθέτουμε το νερό το αλάτι ή κύβο το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Η δοσολογία είναι ακριβώς για σπυρωτό ρύζι.Καλή όρεξη !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com