Κοινωφελής Εργασία: Άλλο ένα βήμα για να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων

Στην τελική ευθεία για να δημοσιοποιηθούν οι προκηρύξεις των φετινών προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, έως το τέλος του τρέχοντος μήνα ή το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου, μπαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Για το λόγο αυτό, αύριο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου, θα παραστεί στη διευρυμένη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης στις 13:30 μμ, έτσι ώστε να παρέχει απευθείας ενημέρωση για τη νέα μορφή που λαμβάνουν πια τα προγράμματα κοινωνφελούς εργασίας. Έως τώρα έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί δήμοι εκφράζουν απορίες για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί και η κα Αντωνοπούλου θα επιχειρήσει να επεξηγήσει με ακρίβεια τον τρόπο που θα γίνονται στο εξής οι προσλήψεις Κοινωφελούς Εργασίας.

Συνολικά, έχουν ήδη επιλεχθεί 51 δήμοι μέσα από κριτήρια ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας κυρίως, ώστε να πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, με στόχο να προκύψουν έως 19.574 ωφελούμενοι. Επισημαίνεται ότι οι 17 πρώτοι δήμοι, στους οποίους θα δοθούν 6.918 θέσεις απασχόλησης, είναι οι πιο ευάλωτοι που εντοπίστηκαν, ύστερα από ανάλυση στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, του συστήματος Εργάνη και του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τους 17 δήμους, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους – ανέργους, με στόχο 30 – 45 μέρες μετά να έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία μοριοδότησης, υποβολής ενστάσεων και τελικής έγκρισής τους, για να ξεκινήσουν εργασία.  Υπενθυμίζεται ότι στο εξής τα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης θα είναι 8άμηνης διάρκειας και όχι 5άμηνης όπως ήταν έως τώρα. Για τους υπόλοιπους 34 δήμους αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων μέσα στους επόμενους 2 – 3 μήνες. Ας σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι θα αξιοποιηθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, σε επισκευές κτιρίων και δομών των δήμων, όπως επίσης και σε εργασίες σε παιδικές χαρές, πάρκα και βιβλιοθήκες.

Οι δήμοι αυτοί είναι:

Οι 17 ΔήμοιΑγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.

Οι 34 ΔήμοιΑγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ergasia

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: