Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στο Twitter για την… ολιγαρκή αφθονία


Διαδικτυακή αντιπαράθεση μέσω Twitter είχαν το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή για την κόντρα των δύο πολιτικών στάθηκε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε ένα «νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας», κατά τη διάρκεια των  επαφών που είχε με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, με την έννοια αυτή της «ολιγαρκούς αφθονίας» να προκαλεί σε πολλούς σύγχυση.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια “ολιγαρκή αφθονία” στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το “ολιγαρκής” για τους Έλληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του».

Απαντώντας, επίσης μέσω Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε: «Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: