Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα περί «παρακράτους» του ζεύγους Καμμένου

Νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δημοσίευμα που κάνει λόγο για «παρακράτος» που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης με παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου και της συζύγου του, Έλενας Τζούλη.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, κατά τη διάρκεια έρευνας της ΕΥΠ  για τη διαλεύκανση του κυκλώματος αποτελούμενου από δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς, προέκυψαν επαφές του πρώην υπουργού με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ζητώντας συλλήψεις δημοσιογράφων.

ΝΔ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας

Την άμεση τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για το πρωτοσέλιδο των Παραπολιτικών ζητεί η Νέα Δημοκρατία.

«Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά.

Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους, ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ.

Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες;

Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Για «παρουσίαση επιλεκτικών στοιχείων από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, τονίζει με νόημα ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» παρουσιάζει σήμερα επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Πάει πολύ η ΝΔ να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το σκάνδαλο.

Η ΕΥΠ προχώρησε  την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα  σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς. Ο τότε πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Γι” αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας.

Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο».

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: