Κοντονής: Υποκριτική η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της άδειας Κουφοντίνα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, χαρακτήρισε “υποκριτική” τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός δήλωσε ότι «επιτίθενται στην κυβέρνηση για μία πράξη η οποία δεν είναι πολιτική». Ο ίδιος επανέλαβε παράλληλα πως η συγκεκριμένη άδεια δεν χορηγήθηκε από την κυβέρνηση αλλά από την αρμόδια επιτροπή, της οποίας προΐσταται Αντεισαγγελέας Εφετών, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι η απόφαση «δεν συνιστά αμνηστία για τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε», συμπληρώνοντας πως η καταδίκη των πράξεων του, τόσο από τη Δικαιοσύνη, όσο και από την κοινωνία είναι δεδομένη. «Είναι “χειροβομβίδα” στους θεσμούς να λένε ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε Εισαγγελέα» συμπλήρωσε.

Όσο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που στερούσαν από τους κρατούμενους σε αυτές ανάλογα ευεργετήματα, ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως οι φυλακές τύπου Γ όχι μόνο δεν έλυσαν προβλήματα, αλλά τα αύξησαν. «Είναι τουλάχιστον τυχοδιωκτικό να λένε ότι καταργήθηκαν για να παίρνουν κάποιοι άδεια, καταντάει γελοίο», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι «οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών δεν ήταν “εφεύρεση” του ΣΥΡΙΖΑ» για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση παρέλαβε “κολαστήρια” και όχι σωφρονιστικά καταστήματα».

Ο υπουργός υπενθύμισε στη συνέχεια ότι ο νόμος για τις άδειες κρατουμένων ισχύει από το 1989, έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές, με τελευταία το 2009, όταν υιοθετήθηκε ένα αυστηροποιημένο πλαίσιο από τον Νίκο Δένδια. «Το αυστηροποιημένο πλαίσιο που βρήκαμε, δεν το αγγίξαμε», τόνισε. Σημείωσε παράλληλα ότι «επί των ημερών της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είχε δοθεί άδεια σε άλλο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν”, το οποίο μάλιστα δεν είχε επιστρέψει».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι το θέμα «έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Ό,τι ισχύει στον νόμο για όλους τους κρατουμένους, ισχύει και για τον Κουφοντίνα».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: